Uprava Uljanika isplatila si milijunske bonuse usred financijske krize

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Uprava tvrtke Uljanik u prvoj polovici 2017. godine, kada su problemi u poslovanju pulskog brodogradilišta već bili uvelike vidljivi, isplatila si je bonuse i nagrade u visini od 2,4 milijuna kuna u trenutku kada se kooperantima kasnilo s plaćanjem dva mjeseca, piše Nacional.

Tjednik Nacional, kako piše, u posjedu je dokumenta iz kojega je vidljivo da je Uprava tvrtke Uljanik d.d. u prvoj polovici 2017. godine, kada su problemi u poslovanju pulskog brodogradilišta već bili uvelike vidljivi, menadžerima isplatila bonuse i nagrade u visini od 2,4 milijuna kuna. Bonusi su isplaćeni u trenutku kada je tvrtka već dva mjeseca kasnila s plaćanjem kooperanata.

U dokumentu koji je službena bilješka uz financijske izvještaje o poslovanju Uljanika za razdoblje od 1. siječnja do 31. srpnja prošle godine, vidljiva je stavka pod nazivom “naknade zaposlenima” iza koje se kriju isplaćeni bonusi od 2.338.000 kuna. U istom razdoblju 2016. godine menadžerima su također bili isplaćeni bonusi, i to pod istom stavkom “naknada zaposlenima” i u visini od 2.015.000 kuna.

Treba ovdje podsjetiti na to da je Vlada na sjednici 11. siječnja ove godine, uz suglasnost Europske komisije donijela odluku o davanju državnog jamstva za kreditno zaduženje Uljanika u visini od 96 milijuna eura radi provedbe procesa sanacije i financijske konsolidacije tvrtke pa je jednostavno zaključiti da je državnim jamstvima, između ostaloga, pokrivena i isplata bonusa menadžerima kao nagrada za upravljanje tvrtkom koja je dovedena na rub propast, navodi tjednik.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI