UPOZORENJE STATE DEPARTMENTA AMERIKANCIMA U UKRAJINI: ‘Pozivaju se građani SAD-a da odmah napuste Ukrajinu kopnenim putem u privatnom aranžmanu, ako im to situacija dozvoljava’

foto: EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS

U SAD-u očekuju zaoštravanje ruskih napada na Ukrajinu pa su izdali novo sigurnosno upozorenje svojim državljanima u kojem traže da oni napuste Ukrajinu, objavio je State Department.

“State Department ima informacije da Rusija pojačava napore za pokretanje napada na ukrajinsku civilnu infrastrukturu i vladine objekte u nadolazećim danima. Ruski udari u Ukrajini predstavljaju stalnu prijetnju civilima i civilnoj infrastrukturi. Veleposlanstvo SAD-a poziva građane SAD-a da odmah napuste Ukrajinu kopnenim putem u privatnom aranžmanu, ako im to situacija dozvoljava”, piše u upozorenju američkog State Departmenta.

Dodaje se da ako američki državljani koji su još uvijek u Ukrajini “čuju glasnu eksploziju ili ako se aktiviraju sirene, neka odmah potraže zaklon”.

“Ako ste u domu ili nekoj zgradi, idite na najnižu razinu objekta s najmanje vanjskih zidova, prozora i otvora; zatvorite sva vrata i sjednite blizu unutarnjeg zida, dalje od prozora ili otvora”, naglašava se u upozorenju.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI