UPOZORENJE IZ SRBIJE: ‘Ne budu li poštivali Srbe i antifašizam, Hrvati će biti kažnjeni’

screenshoot

"Otvorenom rehabilizacijom ustaške ideologije prešla je sve granice i zaslužuje da konačno bude kažnjena. U suprotnom, sljedeći korak bit će podizanje spomenika zlikovcu Anti Paveliću jer je izgleda jedino od ostao bez spomenika", izjavio je Miodrag Linta

Postavljanje spomenika kardinalu Alojziju Stepincu u Osijeku kap je koja je prelila čašu Miodraga Linte, predsjednika saveza Srba iz regije:

– To je novi dokaz da se Hrvatska nije suočila sa svojom nacifašističkom prošlošću. Otvorenom rehabilizacijom ustaške ideologije prešla je sve granice i zaslužuje da konačno bude kažnjena.
U suprotnom, sljedeći korak bit će podizanje spomenika zlikovcu Anti Paveliću jer je izgleda jedino od ostao bez spomenika i počasnog mjesta u udžbenicima povijesti i sredstvima javnog informiranja – rekao je Linta koji smatra da je Hrvatsku kazniti može još samo Europa.

U pisanoj izjavi, Miodrag Linta poziva Ministarstvo vanjskih poslova Srbije da uputi dopise SAD-u, Njemačkoj, Europskoj uniji, OSCE-u, Savjetu Europe i drugim državama i međunarodnim organizacijama te traži “snažnu osudu nacifašizma u Hrvatskoj”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI