Upozorenje HAK-a: Vozači, ceste su skliske i mokre, prilagodite brzinu!

Goran Kovacic/PIXSELL

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom, pa iz HAK-a pozivaju na strpljenje i razumijevanje

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji te u Gorskom kotaru, a magla smanjuje vidljivost na autocesti A1, između čvora Gospić i tunela Sveti Rok, autocesti A3 između čvorova Ivanja Reka i Križ i autocesti A4 od Brezničkog Huma do Ivanje Reke, izvijestio je jutros Hrvatski auto-klub (HAK).

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa se vozači mole za strpljenje i upozorava da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Moguć je pojačan promet na graničnim prijelazima



S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom, pa iz HAK-a pozivaju na strpljenje i razumijevanje.

Izlazak teretnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Bajakovu, gdje je kolona jutros oko 2 kilometra.

Na ostalim graničnim prijelazima promet teče bez dužih čekanja.

“U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine”, upozorili su iz HAK-a.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI