Upozorenje Amerikancima: ‘Ne putujte u Irak zbog terorizma, otmice i oružanog sukoba’

Copyright: xZoonar.com TimonxSchneiderx/Guliver Image

Američke državljane je State Department u nedjelju upozorio da ne putuju u Irak nakon nedavnih napada na američku vojsku i osoblje u regiji.

U uputama za putovanje se ističe da “ne putuju u Irak zbog terorizma, otmice, oružanog sukoba, građanskih nemira i ograničenih mogućnosti Misije Irak da omogući potporu američkim građanima”.

Otkad je započeo sukob između Izraela i militantskog Hamasa učestili su se napadi na američke snage u Iraku i Siriji. Prošli tjedan, američki ratni brod oborio je više od deset dronova i četiri krstareće rakete koje su iz Jemena ispalili Hutiji.

Upozorenje zbog ‘povećanih sigurnosnih prijetnji’

Upute su uslijedile nakon naredbe o napuštanju zemlje članovima obitelji i nenužnom osoblju u američkom veleposlanstvu u Bagdadu i američkom konzulatu u Erbilu “zbog povećanih sigurnosnih prijetnji protiv američkog osoblja i interesa”, priopćio je State Department.



Bivša Bidenova savjetnica sad drma UN-om, šokirala izjavom o migrantima: Europi se ne piše dobro

Dodatno je priopćeno da antiameričke milicije “prijete američkim građanima i međunarodnim kompanijama” diljem Iraka. Ranije u nedjelju, američki državni tajnik Antony Blinken i ministar obrane Lloyd Austin upozorili su na značajnu eskalaciju napada na američku vojsku na Bliskom istoku i to da Iran želi proširiti rat između Izraela i Hamasa.

Washington je pojačao upozorenja na aktivnosti grupa koje podržava Iran uslijed usijanja regionalnih tenzija tijekom rata Izraela i Hamasa, koji je počeo nakon što je palestinska islamistička grupa Hamas napala Izrael 7. listopada, usmrtivši 1400 ljudi.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI