UPORNO GA PITALI ALI NIJE ŽELIO ODGOVORITI! Jandroković dao komentar razmatra li Hrvatske poput Austrije i o sankcijama za necijepljenje

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u ponedjeljak nije želio reći razmatra li Hrvatska po uzoru na Austriju uvođenje karantene za građane koji se nisu cijepili protiv covida-19, ali je istaknuo je da je sadašnje stanje neodrživo i da država mora poduzeti određene korake.

Uslijed  velikog broja oboljelih od covida-19, u Austriji je u ponedjeljak na snagu stupio lockdown za necijepljene, čije će se kršenje kažnjavati s 1450 eura, a vlada razmatra i uvođenje policijskog sata.

Četvrti val pandemije covida-19 koji teško pogađa Europu bio je jedna od tema sastanka Jandrokovića sa slovačkim kolegom Borisom Kollarom.

Upitan da komentira austrijske mjere, Jandroković je odgovorio “koliko zemalja toliko i pristupa” i ocijenio da epidemiološke mjere u Hrvatskoj nisu prerigorozne kao u Austriji.

“No, ključno je čuvati živote i zdravlje naših sugrađana. Potpuno je jasno da je ovakvo stanje, s ovakvim brojkama hospitaliziranih i ovih koji umiru neodrživo i država mora poduzeti određene korake, ne samo da bi spasili živote i zdravlje nego da bi osigurala i funkcioniranje zdravstvenog sustava”, istaknuo je i ponovno pozvao građane da se cijepe.



Jandrokovića su novinari opet pitali razmatraju li hrvatske vlasti uvođenje karantene za necijepljenje po uzoru na Austriju, Jandroković je rekao da “nema potrebe za odgovor na to pitanje s obzirom da sutra na snagu stupaju mjere koje je vlada najavila prošli tjedan”, istaknuo je predsjednik Sabora.

Podsjetimo, od utorka, 16. studenoga, prilikom dolaska na posao svi javni i državni zaposlenici kao i oni u tijelima na lokalnoj razini, morat će predočiti EU digitalnu potvrdu, a za one koji nisu cijepljeni ili preboljeli covid uvodi se sigurnosna mjera obveznog testiranja na koronavirus.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI