UPISI U VRTIĆE ONLINE, BEZ REDOVA I ČEKANJA: Roditelji više ne moraju prikupljati papire i čekati u redu već sve mogu obaviti klikom miša

Izvor: Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva održao je u ponedjeljak u Zadru promotivno javno događanje kako bi građane upoznao s novom uslugom e-Upisi. Riječ je o projektu informatizacije procesa i uspostave cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove.

Na portalu e-Građani dostupna je jedinstvena usluga e-Upisi u odgojno-obrazovne ustanove, a omogućuje brz i jednostavan upis u željenu odgojno-obrazovnu ustanovu u Republici Hrvatskoj, od vrtića, srednjih i osnovnih škola, učeničkih domova do fakulteta.

Trenutno su ove godine aktivni upisi u vrtiće, učeničke domove i srednje škole. Sljedeće  akademske godine bit će omogućeni i upisi u osnovne škole, prijava i provedba ispita državne mature te prijava na visokoškolske ustanove odnosno evidencija o upisu i praćenje obrazovanja odraslih i evidencija o ključnim podatcima o školama, učenicima i djelatnicima u centralnoj evidenciji.

Projekt se provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNET.

Izvor: Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva

Na promotivnom događanju, predstavnici Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva građanima su pojasnili važnost usluge i dosada ostvarene rezultate.“Za prijavu djece u vrtić više nije potrebno donositi razne potvrde (poput rodnog lista djeteta ili potvrde o zaposlenju), već sustav te podatke sam povlači iz odgovarajućih registara nadležnih državnih tijela koja su dosad građanima izdavala potvrde na svojim šalterima. Projekt provodimo u više od 150 vrtića u cijeloj Hrvatskoj te je povratna informacija i roditelja i osoblja u vrtićima izuzetno pozitivna”, rekao je Bernard Gršić, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva.

Pojasnio je kako je e-Upisi još jedna digitalna usluga kojom se rasterećuju građani i službenici te koja doprinosi povećanju učinkovitosti u radu javne uprave te dostupnosti javne uprave svim hrvatskim građanima.

Predstavnici Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva posjetili su i Dječji vrtić Radost koji je uključen u informatizirani sustav za prijavu i upis djece u vrtić putem usluge e-Upisi.

Projekt “e-Upisi – Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove” financiran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Vrijednot projekta iznosi 40.002.019,64 kuna od čega je 85 posto sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, dok 15 posto predstavlja nacionalno sufinanciranje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI