UNOSNI POSLOVI! Tko je i čime se bavi Sanaderov zet?

screenshot

Otkako je njihov otac, nekoć najeksponiraniji i najutjecajniji hrvatski političar Ivo Sanader u zatvoru, kćeri Petra i Bruna ne pojavljuju se u medijskom prostoru, premda se nekad o Sanaderovim mezimacama izvještavalo gotovo na dnevnoj bazi.

Događanja koja su posljednjih godina obilježila karijeru njihova oca nagnala su ove dvije danas mlade žene da se povuku u anonimnost, ali i da odsele iz Hrvatske. Sanaderova kći Petra i danas u Americi radi na svojoj glumačkoj karijeri, a njena mlađa sestra Bruna, koja je u javnosti ionako uvijek bila manje eksponirana, daleko od očiju javnosti fokusirala se na vlastitu karijeru te upućeni tvrde da joj odlično ide, što i ne čudi, budući da je u Zagrebu završila medicinu, kao jedna od najboljih studentica.

Prije nekoliko godina Petra se udala za svojeg dugogodišnjeg dečka Vedrana Vukadinovića i nastanila u Munchenu, dobila je stipendiju kako bi tamo odradila specijalizaciju. Volontirala je u dalekoj Keniji, ali sve to podalje od medija. U medijima se godinama ne pojavljuje ni Andrej Dojkić bivši dečko Petre Sanader kojega je svojedobno na sudu spominjao Robert Ježić tvrdeći kako je financirao njegov život u New Yorku, a na Sanaderovo traženje, kako je jedne prilike kazao ovome je mladiću isplatio oko 250.000 eura.

”Za troškove putovanja, najam stana i poslovnog prostora u New Yorku za dečka kćeri gospodina Sanadera. Podveli smo to kao troškove projekta otvaranja našeg predstavništva u New Yorku. Račune je podmirila moja tvrtka ABC Holding, a to je ista ona tvrtka preko je je kupljen blindirani BMW za HDZ. O tome imam svu dokumentaciju i donijet ću je sljedeći put”, izjavio je Ježić na zagrebačkom Županijskom sudu u postupku INA-MOL.

Inače su Petra Sanader i glumac Dojkić vezu raskinuli davne 2011. godine. Između ovog zanimljivog para zaiskrilo je na glumačkoj akademiji, par se često družio na ručkovima po zagrebačkim resotranima, a prema pisanju Globusa Petra je 2008. godine inicirala preseljenje u Ameriku nastojeći seriješiti stigme premijerove kćeri. Sanaderovi su im potom osigurali stan od 50 kvadrata u jednome od četiri tornja Zeckendorf na Manhattanu, a stan i telefon bili su prijavljeni na Dojkića koji je 2001.godine bio u SAD-u gdje je plačao režije te imao broj socijalnog osiguranja, stanarinu je pak pokrivao odvjetnik Yoram Ginach.



Kasnije mu je Sanader kazao kako ima poznanika koji mu može srediti radnu vizu u Americi, naknadno se saznalo da je to Ježić. Nakon što je raskinuo vezu sa Sanaderovom kćeri Dojkić se zapravo i povukao iz javnosti te se u rujnu 2017. godine vjenčao sa Ines Cvjetković s kojom ima i kćerku. U međuvremenu je odigrao nekoliko uloga, no Ježićeve je navode osporavao.

“Petra i ja živjeli smo u unajmljenom jednosobnom stanu u newyorškom kvartu East Villageu. Najam smo plaćali popola”, rekao je tada za Večernji list te demantirao svjedočenje Roberta Ježića u kojem je ovaj ustvrdio da mu je Sanader financirao život u New Yorku.

Mlađa kći Bruna udala se pak na Hvaru za Vedrana Vukadinovića, a njen otac na svadbi se nije pojavio, jer bi ga tamo morala pratiti najmanje trojica pravosudnih policajaca pa je te neugodnosti nastojao izbjeći. Mladenci su na ceremoniju koja se održavala u jednoj hrvarskoj konobi stigli iz Njemačke, a Sanaderov zet sin je Dragana Vukadinovića s kojim je bivši premijer često viđan po zagrebačkim restoranima. Ovaj mladi par u ljeto 2015. godine zagrebačke je adrese zamijenio njemačkom, a mladi ekonomist navodno ondje ima i tvrtku.

Vukadinovići, prema pisanju medija, imaju i kuću u Tribunju, dok je Dragan Vukadinović široj javnosti poznat kao fakultetski obrazovan nogometaš Zagreba, ali i direktor Hrvatske lutrije. Do 2006. godine bio je direktor tvrtke Alea nova, čiji su vlasnici bili Mat Ramljak, potom Marijan Primorac, ali i Damir Narsete te njihova Prva sportska kladionica. Tvrtku je osnovao Ramljak 2003. godine, a kako je 7dnevno pisao, odmah je imenovao Vukadinovića direktorom. Sjedište tvrtke je u zagrebačkoj Primorskoj ulici, u poslovnoj zgradi čiji su vlasnici povezani sa spomenutim poduzetnicima. Primorac je u javnosti poznat kao osoba koja je Sanaderu na vrhuncu moći kupila blindirani BMW, koji je nakon izbijanja afere vraćen u tvornicu.

Suprug Sanaderove kćeri Brune od prosinca 2012. bio je vlasnik i direktor tvrtke Alea igre, sa sjedištem u zagrebačkom naselju Travno, u Ulici Božidara Magovca, gdje ima i stan. Bivši vlasnik i direktor te tvrtke bivši je nogometaš Mladen Pinko, a riječ je o tvrtki koja se prije zvala Danved. Vedran se i prije preuzimanja Alea igre bavio zanimljivim aktivnostima, tako je registrirao domenu hacienda.hr kao fizička osoba, no zatim ga je tužio Luka Tomljenović, sin bivšeg, ratnog, pomoćnika MUP-a Željka Tomljenovića. Luka je preko svoje tvrtke bio vlasnik vodičke Haciende pa je Carnetu podnio tužbu za zloporabu domene te je Vedran izgubio sudski spor. Tvrtka Alea igre svojedobno je bila sudionica na London Affiliate Conference (LAC) 2016 – GamingMeets.com u Londonu. Riječ je o konferenciji koja okuplja tvrtke uključene u kockarski biznis. Piše Iva Međugorac za Dnevno.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI