UNOSNI POSLOVI! Ovo su radne aktivnosti muža bivše predsjednice

Sanjin Strukic/PIXSELL

Karijera bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u Međunarodnom olimpijskom odboru strelovito napreduje pa se u zadnje vrijeme počela aktivnije pojavljivati u medijima.

Iz medija je, pak, zato u potpunosti nestao njen suprug Jakov Kitarović koji se u javnom prostoru ne pojavljuje otkako se saznalo da je bio na popisu gostiju koji su hodočastili u klub u Slovenskoj ulici u kojoj je goste okupljao bivši šef Janafa Dragan Kovačević.

“Točna je informacija kako sam u jesen prošle godine bio u navedenom prostoru u Slovenskoj ulici u Zagrebu, gdje se nalazio veći broj ljudi u druženju. Tamo sam se zadržao kraće vrijeme. Nisam primijetio bilo kakve sumnjive radnje, niti sam bio u poslovnim odnosima s bilo kime od prisutnih osoba”, poručio je bivši omiljeni prvi gospodin putem punomoćnika.

I od tada se za njega niti nije čulo premda je tijekom mandata svoje supruge Kolinde Grabar-Kitarović bivšu predsjednicu pratio u stopu te je odigrao jednu od najvažnijih uloga u njenoj posljednjoj kampanji koju je obilježio slogan Jakove izdrži.

Izdržao je gospodin Jakov sve što se od njega očekivalo, a iako je na početku predsjedničina mandata bio nezaposlen danas radi kao savjetnik za korporativnu sigurnost u AD Plastiku. Jedno je vrijeme, prema podacima iz kartica njegove supruge, Jakov Kitarović radio čak dva posla. Jedan u AD Plastiku, gdje je odnedavno stalno zaposlen, a drugi u tvrki Seninel Holging AG, kompaniji hrvatskih vlasnika sa sjedištem u Švicarskoj. Tamo je Kitarović radio kao honorarac za 180 tisuća kuna godišnje i to na vrlo tajnovitom projektu o kojem je ova tvrtka odbila javno govoriti.



Inače je AD Plastic respektabilna tvrtka s prihodima koji na godišnjoj razini iznose oko 1,3 milijarde kuna, tu je i neto dobit od skoro 90 milijuna kuna. Na čelu tvrtke je pak Riječanin Marinko Došen. Iza tvrtke Seninel Holding Ag. koja je registrirana 2017. godine u Švicarskoj, stoji pak Goran Medić iz Zadra.

Član Upravnog odbora je i Omislav Thur, blizak Miomiru Žužulu, s kojim je surađivao kroz Leadership Forum, a povezivan je i s izgradnjom javne garaže u Dubrovniku. Inače, Žužul je i bliski prijatelj bivše predsjednice Grabar-Kitarović. Zgodan je detalj kako iza tvrtke stoji i David Tudorović, hotelijer koji je bio i jedan od donatora predsjedničine kampanje. Piše Iva Međugorac za Dnevno.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI