UNATOČ INFLACIJI DOBAR BUKING ZA SEZONU: Nimac Kalcin: ‘Gosti sve više traže vrijednost za novac’

Foto: Cropix

O tome kako utječe inflacija na turističku djelatnost te koliko će ove godine vlasnici apartmana uprihodovati od iznajmljivanja, za N1 je govorila Martina Nimac Kalcin, predsjednica Zajednice obiteljskih iznajmljivača.

Unatoč inflaciji, guverner HNB-a Boris Vujčić rekao je da su bukinzi na razini 2019. godine, a cijene 40 posto veće pa to jamči rekordan prihod.

Martina Nimac Kalcin komentirala je tu Vujčićevu tvrdnju.

“Da, u jednu ruku. Trebamo vidjeti na kraju kad se zbroje svi rashodi s tim prihodima. Zaista, većina iznajmljivača, ugostitelja, turističkih djelatnika je povisila cijene jer je to nužno s obzirom na rast cijena troškova. Treba povući crtu na kraju sezone i vidjeti kolika je ta dobit u odnosu na prošle godine”, rekla je Nimac Kalcin.

Cijene smještaja su u prosjeku, kaže, veće od 10 do 30 posto.



“Većina nije znatno digla cijene, nekih 10-ak posto jer nisu bili sigurni kakva će biti sezona, kako će konkurentne zemlje privući goste. Većina je išla na sigurnu varijantu, neki 10-ak, neki 20 i mislim da svi oni imaju jako dobru sezonu. Više-manje sve je popunjeno. Ako su neke rupice i ostale, ja sam uvjerena da će se putem nekih last minuta i one popuniti”, istaknula je.

Naglasila je da su se promijenili stav gostiju i njihova potražnja.

“Pokazuju želju za putovanjima i zabavom koja se nagomilala, ali i njima su troškovi porasli i svjesni su da ne znaju što ih čeka na zimu, svjesni su da su odmori skuplji i jako dobro gledaju po kojoj cijeni će rezervirati i što će za to dobiti. Vrijednost za novac uvijek je bila bitna, ali ove godine to puno više dolazi do izražaja. Vidi se po ocjenama i recenzijama na platformama”, zaključila je Nimac Kalcin.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI