UMJESTO U OBNOVU, ULAŽE SE U PR I KONZULTANTE: Na ‘peglanje’ imidža tvrtki Multimedija direkcija uplaćeno 360.000 kuna

Arhiva

U Petrinji je manje od godine dana na vlasti HDZ-ova Magdalena Komes, a u vrijeme njezina upravljanja gradom potrošeno je 360 tisuća kuna na “peglanje” imidža. Taj je novac, kako piše Večernji list, uplaćen tvrtki Multimedija direkcija.

Poznato je da je Petrinja razorena katastrofalnim potresom potkraj 2020. godine, a u deset mjeseci 2021. i 2022. godine za usluge promidžbe grada i projekata te konzultantske i PR usluge grad je platio gotovo 300 tisuća kuna zagrebačkoj tvrtki Multimedija direkcija te ugovorio još gotovo 200 tisuća kuna istih usluga do kraja ove godine.

To piše u registru ugovora te podataka objavljenih na internetu na temelju izmjena zakona iz prošle godine, a koje obvezuju jedinice lokalne samouprave da transparentno objavljuju sve isplate iz proračuna.

No, to nije sve jer je za savjetnike u posljednja dva mjeseca isplaćeno još 58 tisuća kuna.

“Znamo u kakvoj je situaciji Petrinja bila, a mi smo u kolovozu 2021. godine, osam mjeseci nakon potresa, iz proračuna plaćali 36.750 kuna mjesečno za neku promidžbu grada. Za mnogo bitnije stvari nema se novca, a za ovakve se stvari ima. Za dokumentaciju spajanja 700 metara vodovodne mreže sela Blinja na Sisački vodovod novca još uvijek nema, ljudi su bez vode, a za ovo se ima novca”, rekao je nezavisni vijećnik u petrinjskom Vijeću Jasenko Krovinović.



On je bio jedan od kandidata za gradonačelnika Petrinje na prošlogodišnjim izborima.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI