Umirovljeni policijski inspektor: Hitac Mamiću u nogu je upozorenje

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Znakovito je i to što je Mamić pogođen u nogu

Da li su na Zdravka Mamića pucali amateri ili profesionalci jedno je od najvažnijih pitanja kada se radi o njihovom pronalasku. Jer, ako je riječ o amaterima, policiji bi ih trebalo biti puno lakše naći. Kada je riječ o profesionalnim napadima, napadači su samo izvršitelji, odnosno iza njih stoji netko tko je taj napad naručio i platio. A takve situacije znatno kompliciraju kriminalističku istragu pa je samim tim, kako je praksa pokazala, počinitelje izuzetno teško, gotovo nemoguće naći.

Branko Lazarević, umirovljeni policajac i nekadašnji šef ekipe za očevide zagrebačke policije za Večernji list je rekao da je kada je Zdravko Mamić u pitanju sve moguće. Dodao je da po onome što je objavljeno u medijima pokazuje da je riječ o pomno planiranom napadu.

Po Lazareviću, znakovito je i to što je Mamić pogođen u nogu.

Takva ozljeda može biti izuzetno opasna jer, ako se hicem ili nožem pogodi bedrena arterija, jako brzo dođe do iskrvarenja. Koliko sam vidio iz medijskih izvještaja, Mamiću je pogođeno samo mišićno tkivo pa se, ako se to tako može reći, može smatrati sretnim. Jer, da je pogođen u arteriju, život bi mu bio ozbiljno ugrožen“, kaže Lazarević.

Objašnjava da je ranjavanje u nogu, barem u svijetu kriminalnog miljea, obično upozorenje koje znači da iza toga slijedi metak koji pogađa na pravo mjesto.



„U policijskoj praksi takvi događaji su značili da ili si nekome ostao dužan novac ili uslugu ili si nešto zeznuo. U kriminalnom miljeu onaj u koga je pucano obično zna tko iza toga stoji i zašto je u njega pucano. No isto tako obično ta svoja saznanja nije voljan dijeliti s policijom. Kamo u takvoj priči smjestiti Mamića, teško je reći“, kaže Lazarević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI