UMIROVLJENI GENERAL KREŠIĆ KOMENTIRAO POVLAČENJE POTPISA: ‘To sam učinio iz razloga pomirenja, a priznajem da sam bio malo brzoplet prilikom potpisivanja’

Screenshot/N1

Umirovljeni general i predsjednik Generalskog zbora Marinko Krešić jedan je od generala koji su potpisali pismo u kojem se traži pomilovanje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača. Ipak, svoj je potpis kasnije povukao.

“To je bila individualna inicijativa pojedinih generala, nije bio stav Hrvatskog generalskog zbora, to smo i dokazali jučer na redovnoj sjednici Upravnog odbora Zbora. Ja sam izvijestio Upravni odbor što se događa, ponudio sam moralno moj mandat na raspolaganje, ako treba jer je tumačeno u medijskom prostoru da je to stav Zbora. Nisam htio dovodi u pitanje kolege iz Zbora jer mi o toj temi nismo nikad razgovarali. Oni su raspravljali i jednoglasno me poduprli da nastavim raditi”, rekao je Krešić za N1.

Dodao je kako je Hrvatski generalski zbor raspravljao o pomilovanju, ali još nije zauzeo stav.

“Hrvatski generalski zbor je uvijek zauzimao stav o globalnim pitanja. Globalna pitanja su gdje ćemo tražiti podatke od Ministarstva pravosuđa koliko je branitelja u zatvorima, po kojim djelima i osnovi da bismo mogli napraviti zajedničko priopćenje gdje tražimo pomilovanje za sve koji imaju za to zakonske uvjete. S time da to tek kreće, tražit ćemo podatke, ne znamo sve”, naglasio je umirovljeni general.

Zbog cijele situacije posvađali su Krešić i Ljubo Česić Rojs, koji su ujedno kolege i kumovi. Rojs je u utorak rekao da “su se na kraju pomirili”.



“Počastio me odlično. Ja svima opraštam, ali jedan dio ipak i ne zaboravljam. Ne mogu zaboraviti dvije riječi koje nikad od nikoga nisam čuo. Da ne ponavljam te riječi, a pogotovo gdje se tu miješa… Želim zaboraviti ovu priču”, rekao je Krešić.

Govorio je o tome kako njega nitko nije “pritiskao”.

“Potpis sam povukao iz razloga pomirenja jer zagovaram tezu da jedino pomirbom Hrvata i branitelja možemo napredovati i imati sretnu budućnost. Ja sam bio na putu, nisam bio upoznat s pismom, upoznao sam ga preko telefona. Nisam ga mogao čitati, donio sam brzu odluku, malo sam bio brzoplet, ja to priznam. Mene predsjednik Milanović nije zvao. Ja nemam informaciju da je on inicijator. To su odnosi predsjednika i premijera. Ne vidim i nisam našao osnovu da je predsjednik davao incijativu. Koliko imam informacija za sada, to nije inicijativa predsjednika”, naglasio je Krešić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI