ULTRA EUROPE FESTIVAL POTAKNUO TURISTE NA DOLAZAK U HRVATSKU: Tijekom festivala kroz zračnu i trajektnu luku prošlo 135.000 putnika

Foto: Joško Ponos/CROPIX

Festival elektroničke glazbe Ultra Europe potaknuo je turistički promet.

Kroz tri dana trajanja festivala kroz splitsku zračnu i trajektnu luku prošlo je u oba smjera oko 135 tisuća putnika, istaknule su nadležne službe, objavio je HRT.

Prema podacima e-visitora, Split je u lipnju ostvario 340 tisuća noćenja, što je 91 posto prometa iz 2019., a u prvih nekoliko dana srpnja i bez cijelog ovoga vikend već je ostvareno 135 tisuća noćenja. Iako je bilo otkazivanja letova, ponajprije Skandinavaca, od četvrtka je kroz zračnu luku sletjelo i poletjelo oko 500 zrakoplova, kroz trajektnu luku prošlo je 60 tisuća putnika.

“Za vrijeme trodnevnog trajanja Ultre kroz zračnu luku s oko 300 zrakoplova putovalo je 70 tisuća putnika”, rekao je u nedjelju popodne Hini šef službe prihvata i otpreme putnika u Zračnoj luci Split Mate Melvan.

Kroz splitsku zračnu luku zabilježen je promet putnika iz 141 zemlje svijeta, pristiglih s 85 destinacija.



Melvan je naglasio da se prema najavama do kraja srpnja preko vikenda može očekivati povećanje broja putnika kroz splitsku zračnu luku.

Koordinatorica Jadrolinijinog splitskog plovnog područja Jelena Ivulić rekla je da je tijekom Ultre uočen povećan promet kroz splitsku Gradsku luku.

Dodala je da je kroz trajektnu luku u tri dana u oba smjera putovalo oko 65 tisuća putnika.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI