ULOGA HRVATSKE TEHNOLOGIJE U UKRAJINI: Stižu prve fotografije koje dokazuju uništenje proizvoda naše vojne industrije u posjedu ruskih snaga

Na Facebook stranici “Cassus belli – Naoružanje, ratišta i vojske svijeta” stoji objava koja baca drugo svjetlo na hrvatsku ulogu u ratu u Ukrajini:

Oružje porijeklom iz Hrvatske prisutno je od početka sukoba u Ukrajini, a pritom se misli na “oružje koje je proizvod hrvatske vojne industrije poput bacača granata RBG-6, kao i oružje jugoslavenske te sovjetske proizvodnje koje je stiglo iz hrvatskih rezervi” (npr. strojnica M-53 i kalašnjikov M-70 proizvedeni u Srbiji, kao i sovjetski topovi M-46 130mm).

“No, uništeno oružje nije na ukrajinskoj strani kao što bi se očekivalo, već na ruskoj. Riječ je o daljinski upravljanom vozilu za razminiravanje hrvatske tvrtke DOK-ING. Robot oznake MV-4 jedan je od najboljih proizvoda hrvatske vojne industrije, a Rusija ga proizvodi po licenci pod nazivom Uran-6”, stoji u objavi.

Kao što možemo vidjeti na slici, upravo ta inačica uništena je u službi Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini. Osim navodne “druge sile svijeta”, Dokingov MV-4 koristi još najmanje 13 vojski u svijetu, uključujući Hrvatsku, kao i najveću vojnu silu svijeta – SAD, a uz oružane snage, koriste ga i brojne komercijalne i humanitarne organizacije te je prisutan na svih pet naseljenih kontinenata svijeta.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=134376949345851&set=a.127544096695803&type=3



Facebook Comments

Loading...
DIJELI