UKRAJINCI POGODILI RUSKU KRSTARICU? U Rusiji tvrde da je došlo do eksplozije zaliha streljiva

Foto: Guliver image/AP Photo/Vadim Ghirda

Ruska invazija na Ukrajinu traje već 50 dana. Ukrajina je u srijedu navečer objavila da su pogodili rusku krstaricu. S druge strane, rusko ministarstvo obrane istaknulo je da je riječ  o “ozbiljnoj šteti” na vodećem brodu Crnomorske flote.

U Rusiji i dalje tvrde da njihove snage kontroliraju luku u Mariupolju te da se više od 1.000 ukrajinskih vojnika predalo. Ukrajinska strana opovrgava navode o predaji.

Američki predsjednik Joe Biden razgovarao je s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim kako bi ga “izvijestio o kontinuiranoj podršci SAD-a” njegovoj zemlji, objavila je Bijela kuća.

Amerikanci ističu kako je Ukrajini obećana nova vojna pomoć u vrijednosti 800 milijuna dolara. Naime, Zelenskij je ponovno zatražio oružje od zapadnih sila te poručio da “Putin mijenja strategiju i ne namjerava stati na Ukrajini”.

Ukrajinske oružane snage tvrde da je Rusija spremna pokrenuti napad u istočnoj ukrajinskoj regiji Donjeck te u južnom gradu Hersonu.U četvrtak je Ukrajina objavila da je pogođena ruska krstarica, a Rusija tvrdi da je došlo do eksplozije zaliha streljiva.

“Streljivo na krstarici je eksplodiralo kao rezultat požara na ratnom brodu. Plovilo je ozbiljno oštećeno. Cijela posada je evakuirana. Uzrok požara se istražuje”, piše u priopćenju ruskog ministarstva obrane.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI