Uhićeni vlasnik pitona ljubimca želi što prije vratiti kući: Hrani ga kokošima, a uredio mu je i sobu!

T. M. (37) sa zagrebačkog Jaruna u fokus javnosti dospio je nakon što se prošli tjedan saznalo da je u stanu, osim stabljika marihuane, držao i burmanskog pitona dugog 5,5 metara, a teškog oko 50 kilograma.

Nakon što su ga uhitili, zmiju je privremeno zbrinula ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba i Zoološkog vrta Grada Zagreba. Piton je trenutno u karanteni, a njegov vlasnik je rekao da se zmija zove Biggie te da ima oko sedam godina, prenosi Jutarnji. Odlučan je u namjeri da ljubimca što prije dovede kući.

“Nije mi to prva zmija, imao sam ih jedanaest. Kad sam je nabavio, imala je 30-35 centimetara dužine i stala je u plastičnu posudu za sladoled. Prvo sam je hranio štakorima. Kako je rasla, nisam je želio hraniti zečevima jer ih volim, nego je svaka dva tjedna hranim zamrznutim pa odmrznutim kokošima”, kaže T. M. čemu dodaje kako je imao i kraljevskog pitona, koji je prije pet godina preko krova otpuzao susjedi na terasu. Tog istog pitona njegova poznanica svojedobno je odnijela i u jednu zagrebačku bolnicu.

Osim burmanskog i kraljevskog pitona, imao je i dvije boe, četiri kukuruzne zmije te dvije štakorašice. Rradi se o neotrovnim zmijama. Za Biggieja je, kad je prerastao terarij, uredio cijelu sobu, piše 24sata.

Objasnio je i za što koristi biljke zbog kojih mu je na vrata došla policija.



“Te biljke, osim THC-a, sadrže i CBD. Imam nalaz psihijatra u kojemu je navedeno da biljke s CBD-om koristim već godinama za ublažavanje epi napadaja, problema sa spavanjem te bolova u leđima i koljenu jer sam se ozlijedio u prometnoj nesreći nakon pada s motocikla. Ne želim piti tablete, radije prije spavanja zapalim ‘joint’ ili napravim shake od mlijeka i banane u koji dodam vrh svježe odrezan s biljke”, rekao je za 24sata.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI