UHIĆENA SU DVA RUMUNJA! Jedan se predstavljao kao gluhonijema osoba i sakupljao je milostinju, oba su se dala u bijeg

Foto: Ilustracija

Primorsko-goranska policija provela je istraživanje nad dvojicom Rumunja. Jedan je sakupljao milostinju i lažno se predstavljao kao gluhonijema osoba te je potrčao prema Passatu u kojemu ga je čekao drugi.

25-godišnjaka su u ponedjeljak, 11. srpnja oko 16.30 sati u Opatiji, policijski službenici tražili osobne dokumente. Odbio je nalog policajca te je pokušao u vozilu u kojem ga je čekao 26-godišnjak pobjeći, izvijestila je policija.

“26-godišnji vozač je pak, krećući se s vozilom marke VW „Passat“, a s ciljem sprječavanja policijskog službenika u obavljanju službene radnje, pružajući aktivni otpor krenuo vozilom na njega”, javljaju iz PU primorsko-goranske.

“Policijski službenik je tada s namjerom sprječavanja njihovog bijega, stao ispred vozila, ali 26-godišnjak nije htio stati pa je policajac bio prinuđen uporabiti sredstvo prisile kako bi ih zaustavio u pokušaju bijega. Obojica rumunjskih državljana su uhićeni te privedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela prisila prema službenoj osobi, po završenom istraživanju 26-godišnji Rumunj je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.Navedeni 25-godišnjak je prekršajno sankcioniran u skladu sa Zakonom o državljanima EGP-a i članovima njihove obitelji”, zaključuju iz policije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI