UHIĆENA DVA SRBIJANSKA DRŽAVLJANA: U kombiju su ilegalno prevozili 16 migranata

Uhićena su dva srbijanska državljana, nakon što je jedan od njih, prevozeći u kombiju 16 ilegalnih migranata s kojima su nezakonito ušli u Hrvatsku, u bijegu od policije probio rampu na autocesti. Nakon toga je u Rijeci udarao u policijska vozila koja su ga pokušala zaustaviti, objavili su iz PU primorsko-goranske.

Rekli su kako su pritvorili 27-godišnjaka i 30-godišnjaka te ih kazneno prijavili zbog protuzakonitog ulaska u Hrvatsku. Vozač kombija je kazneno prijavljen i zbog prisile prema službenoj osobi te kažnjen zbog prometnih prekršaja.

Njega su prošlog ponedjeljka ujutro kod mjesta Čavli policajci pokušali zaustaviti kada je kombijem Mercedes Sprinter vozio autocestom Rijeka-Zagreb, a nakon što se nije zaustavio na njihove zvučne i svjetlosne signale, u bijegu je na naplatnoj postaji Grobnik velikom brzinom probio rampu.

Prelazeći kombijem iz trake u traku, blokirao je policijska vozila koja su ga pratila te u jedno udario u Rijeci i nastavio vožnju u suprotnom smjeru.

U jednom trenutku 27-godišnjak je iskočio iz kombija i pokušao pobjeći trčeći, ali su ga policajci sustigli i savladali.



U policiji navode da se u kombiju nalazilo 16 državljana Afganistana, Iraka, Pakistana i Turske koji su nezakonito ušli u Hrvatsku u namjeri da nastave putovanje prema zapadnijim europskim zemljama.

Spomenuti vozač migrante je prevozio u suradnji s 30-godišnjakom koji se kao prethodnica vozio u automobilu pred kombijem, a koji je uspio pobjeći, ali ga je policija naknadno pronašla i uhitila.

Četvorica stranih državljana iz kombija zatražila su međunarodnu zaštitu, a prema ostalima je pokrenut postupak povratka, ističu u policiji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI