UHIĆEN SVEĆENIK KOJI JE NASRNUO NA ČASNU SESTRU: U pijanom stanju je izvrijeđao pa udario u lice

Foto: Paun Paunović/ilustracija/Cropix

Župniku iz Sukošana, 43-godišnjem Domagoju Kelavi, u četvrtak je određeno deset dana zatvora nakon što je fizički i verbalno napao 70-godišnju časnu sestru, a policija ga je prijavila za narušavanje javnog reda i mira, izvijestio je u četvrtak glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Davor Dubravica.

Optužnim prijedlogom policija župnika tereti da je u utorak oko 19 sati u Sukošanu, ispred župnog ureda, u vidno alkoholiziranom stanju najprije glasno vičući, verbalno napao 70-godišnju časnu sestru D. A. psujući je riječima: “jeb** ti mater!”, da bi je potom udario zatvorenom šakom po licu, uslijed čega je časna pala na tlo.

Nakon toga se udaljio u župni ured, a časna sestra je zbog udarca i pada na tlo zadobila vidljive ozljede lica i ogrebotine na laktu lijeve ruke.

Okrivljenik je ovakvim ponašanjem kod D. A. izazvao osjećaj straha i uznemirenosti, a kod prolaznika osjećaj uznemirenosti i nelagode, navodi se u priopćenju zadarskog Općinskog suda.

Kelava je u popodnevnim satima doveden pred dežurnog suca Općinskog suda u Zadru, koji je nakon ispitivanja okrivljenika odredio njegovo zadržavanje u trajanju od deset dana zbog opasnosti od ponavljanja djela te je prepraćen u zatvor u Zadru.



O napadu župnika Kelave na časnu sestru oglasila se priopćenjem i Zadarska nadbiskupija, iskazujući žalost “zbog događaja koji se ničim ne može opravdati”.

“Radi se o verbalnom i fizičkom nasilju koje je u suprotnosti s ljudskim, moralnim i civiliziranim ponašanjem. Zadarska nadbiskupija izražava žaljenje zbog toga čina te se ispričava žrtvi kao i svima koji su tim sramotnim činom sablažnjeni i povrijeđeni”, navode u priopćenju.

Dodaju da osuđuju takav način ponašanja i razumiju ogorčenost javnosti jer se tim nedjelom narušava integritet i dostojanstvo žrtve, ali i svećeničkog poziva i službe.

“Protiv svećenika će biti provedene potrebne kanonske mjere“, priopćeno je iz Zadarske nadbiskupije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI