UHIĆEN ŠIBENSKI SERIJSKI RAZBOJNIK: U devet razbojničkih prepada ukrao čak 1,3 milijuna kuna!

Šibenska policija uhitila je 53-godišnjaka kojeg sumnjiči da je u devet razbojničkih prepada ukrao čak 1,3 milijuna kuna. Razbojstva su se dogodila u razdoblju od 2009. do prošle godine kada je u prosincu maskiran u policajca opljačkao OTP banku u Šibeniku.

O uhićenju serijskog razbojnika, kojem je sud već odredio jednomjesečni istražni zatvor, na konferenciji za novinare govorio je Ivica Kostanić, načelnik šibenske policije.

Rekao je kako je to “jedan od najboljih rezultata šibensko-kninske policijske uprave”.

Osim za devet razbojništava u novčarskim ustanovama, spomenuti 53-godišnjak je osumnjičen i za nabavljanje vatrenog oružja i eksplozivnih tvari.

U posljednjoj pljački OTP banke u Šibeniku na Trgu Dražena Petrovića imao je i pomagača, 52-godišnjaka koji mu je javljao kretanje policije pa je i on kazneno prijavljen.



Za vrijeme istraživanja u Šibeniku i Vodicama policija je pretražila ukupno tri stana, jednu poljsku kućicu i automobil, a obavili su i očevid na jednom vozilu.

Pretragom u Skradinu od tri osobe zaplijenjeno je oružje i oprema korištena u pljačkama – pet pištolja, motoristička kaciga, dijelovi policijske odore, jakne, kišna kabanica i platnena vrećica za novac.

Policija je pritom zaplijenila 14.655 eura, 2.726 dolara i 8000 kuna, a pronašli su i strojnicu s prigušivačem, dvije ručne bombe, zolju, veću količinu streljiva te novčanik s dokumentima jednog građanina.

U policiji kažu da su privremeno zaplijenili i BMW za kojeg sumnjaju da je kupljen ukradenim novcem.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI