UGAŠEN POŽAR U C.I.O.S.-u: Sumnja se da je podmetnut, zaštitar vidio paraglajdera točno na mjestu izbijanja požara!

. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Da je požar izbio na dohvatljivom mjestu, gašenje bi započela i zaštitarska služba centra za recilkažu, no dim je primijećen na nedostupnom vrhu, gdje nije uobičajeno da počnu požari izazvani samozapaljenjem otpada.

Požar u C.I.O.S.-u na zagrebačkom Jankomiru koji je izbio sinoć je pod kontrolom. Plamen je zaustavljen, a vatrogasci trenutačno rahle požarište i zalijevaju opožareni materijal. priopćeno je iz C.I.O.S-a.

Iz  C.I.O.S.-a su izvijestili da je požar možda podmetnut. Kažu da još nije poznat uzrok, ali da je djelatnik zaštitarske službe desetak minuta prije njegova izbijanja primijetio paraglajdera koji je kružio nad otpadom, točno nad mjestom izbijanja požara.

 Sukladno izjavi zaštitara, požar je izbio na samom vrhu hrpe otpada. Da je požar izbio na dohvatljivom mjestu, gašenje bi započela i zaštitarska služba centra za recilkažu, no dim je primijećen na nedostupnom vrhu, gdje nije uobičajeno da počnu požari izazvani samozapaljenjem otpada.

Još uvijek se vidi dim iznad C.I.O.S.-a, a smrad se osjeća iznad kvartova Stenjevec, Malešnica i Špansko. Tijekom svih višestrukih mjerenja kvalitete zraka koja su provedena i u neposrednoj blizini požarišta i u široj okolini,  kao i tijekom posljednjeg mjerenja provedenog  u 01:00, nije zabilježena prisutnost štetnih plinova.

Opreza radi, Ured za upravljanje hitnim situacijama Grada Zagreb u svom je priopćenju uputio građane da vrata i prozore domova drže zatvorenima dok se požar u potpunosti ne ugasi, te da se ne zadržavaju u prostoru širenja dima. „Dr. Andrija Štampar“ će nastaviti sa kontinuiranim mjerenjima kvalitete zraka, a o eventualnoj opasnosti javnost će bez odgode biti obaviještena.



U krugu poduzeća C.I.O.S., tvrtke koja prikuplja i prerađuje industrijski otpad na zagrebačkom Jankomiru, u ponedjeljak oko 20.30 sati došlo je do požara smeća.

Na gašenje velikog požara u pogonu C.I.O.S.-a, u Ulici Josipa Lončara 15, poslano je trideset vatrogasnih vozila.

Požar je prouzročio ogroman dim koji se vidio u zapadnom dijelu grada te na području Novog Zagreba. Srećom, nitko nije ozlijeđen.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI