UBOJSTVO DUGINE POVOD DA RUSI OBJAVE RAT? Ukrajina se priprema za veliki protunapad kod Hersona

Screenshot/N1

Stručnjak za geopolitiku Vlatko Cvrtila za N1 kazao je kako je Ukrajina kod grada Hersona koncentrirala svoje snage te se očekuje protuofenziva, nakon što se otvorila nova žarišna točka na jugu Ukrajine. Promjenom ruskih strateških ciljeva te orijentiranja na istok i jug susjedne zemlje, Ukrajina je u međuvremenu dodala novu taktiku korištenjem dalekometnog naoružanja kojim mogu gađati i zapovjedna mjesta ruskih snaga, a time mogu počiniti vojne akcije koje mogu uzdrmati logistiku ruske vojske, ističe Cvrtila.

“Takve akcije ohrabruju ukrajinsku vojsku jer sada smo u fazi pozicijskog rata, niti jedna strana nema snage za ostvariti velike promjene. Bit će sigurno novih djelovanja ukrajinskih snaga na teritoriju koji je osvojila Rusija”, navodi Cvrtila te dodaje “da su očekivanja o kratkom trajanju rata bila temeljena na mišljenju da se Ukrajina neće moći braniti”.

Također je ustvrdio da Rusija neće odustati od osvajanja te da će držati sukob na visokoj razini, jer su strateške pozicije obje strane trenutno nepomirljive zbog čega bi ovaj sukob mogao jako dugo trajati.

Vlatko Cvrtila je također iznio svoje mišljenje o atentatu na Darju Duginu, kćer Putinu najbližeg ideologa, Aleksandra Dugina te istaknuo da je vjerojatan cilj napada bio sam Dugin jer je eksploziv podmetnut pod njegov auto.

Također Cvrtila smatra da takvo što nije mogla počiniti jedna osoba ta da su ruske tajne službe lažirale dokaze, što im nije nepoznato.



Postoji puno zagovornika za osvetu za atentat, što bi moglo biti opravdanje za službenu objavu rata Ukrajini, zaključio je.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI