UBOJICI SA ZRĆA ODREĐEN ISTRAŽNI ZATVOR: Odvjetnik otkrio da je u lošem stanju! ‘Ima velike psihičke probleme’

Foto: Luka Gerlanc/Cropix

Sudac istrage zadarskog Županijskog suda odredio je u petak istražni zatvor srbijanskom državljaninu prijavljenom za likvidaciju 38-godišnjeg Crnogorca kojemu je pucao u glavu ispred noćnog kluba na Pagu.

U zatvoru je zadržan zbog opasnosti od bijega nakon što je Županijsko državno odvjetništvo protiv njega pokrenulo istragu zbog ubojstva.

Policija ga je ranije državnom odvjetništvu prijavila za teško ubojstvo za koje je propisana kazna i do 50 godina zatvora. No, istraga je pokrenuta za blažu kvalifikaciju tog nedjela za koje zakon ne propisuje najveću, već samo najblažu moguću kaznu od pet godina.

Tužiteljstvo je izvijestilo kako 28-godišnjaka tereti da je 25. kolovoza u 6 sati ubio 38-godišnjaka ispred noćnog kluba na predjelu plaže Katarelac.

„Nakon što je oštećenik izašao iz kluba, osnovano se sumnja da mu je okrivljenik prišao s leđa i, s ciljem da ga usmrti, iz neposredne blizine iz pištolja ispalio hitac u glavu i nanio mu tešku i po život opasnu ozljedu od koje je preminuo na putu do Opće bolnice Zadar”, navode u priopćenju.



Odvjetnik osumnjičenog rekao je da njegov klijent nije iznio obranu jer je lošeg psihičkog stanja. Dodao je da očekuju rezultate vještačenja pa će odlučiti o strategiji obrane.

Mediji pišu da je riječ o obračunu dvaju najbrutalnijih balkanskih narkoklanova iz Crne Gore, škaljarskog i kavačkog.

Jutarnji list navodi da je okrivljenik policiji kazao tek da za njim traga crnogorska policija jer ga sumnjiče za pomaganje egzekutoru istaknutog “škaljarca” Milića Minje Šakovića, ubijenog sredinom lipnja u Budvi, ali da on nema veze s tim zločinom. Rekao je i da je već bio u zatvoru te da ima mentalnih zdravstvenih problema.

Za ubijenog Vlaovića mediji navode da je zbog straha od likvidacije samo jednom godišnje napuštao Crnu Goru te da je uz sebe uvijek imao tjelohranitelja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI