UBOJICI IZ PLOČA PRODULJEN ISTRAŽNI ZATVOR: Okrivljeni 47-godišnjak ubio dijete i svog brata

Foto: Marko Todorov / CROPIX, Ilustracija

Pred Županijskim sudom u Dubrovniku podignuta je optužnica protiv hrvatskoga državljanina (1975.) zbog ubojstva djeteta i svog brata u ožujku u Pločama. Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Dubrovniku zatražilo je produljenje istražnoga zatvora, objavilo je ŽDO u Dubrovniku.

Kako se ističe, tereti ga se za počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva, kaznenog djela ubojstva i kaznenog djela posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

“Okrivljenog 47-godišnjaka se optužnicom tereti da je 25. ožujka oko 7,40 sati u Pločama, u namjeri da liši života dijete (2005.) kao osvetu zbog narušenih međuljudskih odnosa s njegovim roditeljima, iz automatske puške ispalio više hitaca u njegovom smjeru nanijevši mu više prostrijelnih ozljeda uslijed kojih je dijete odmah preminulo. Okrivljenika se tereti da je istoga dana oko 7,55 sati u Pločama, u namjeri da liši života svog brata, iz iste automatske puške ispalio više hitaca u njegovom smjeru nanijevši mu više prostrijelnih ozljeda uslijed kojih je i on odmah preminuo”, piše u priopćenju ŽDO u Dubrovniku.

Navodi se i kako se okrivljenika tereti da je pri počinjenju ovih kaznenih djela koristio automatsku pušku s većim brojem streljiva te da je u obiteljskoj kući u Pločama i u vozilu držao više desetaka komada streljiva, čije posjedovanje je građanima zabranjeno sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI