U ZAGORJU SE SUMNJA NA KORONAVIRUS? Muškarac u bolnici Zabok danas će biti testiran na virus

Foto: Zagorje.com

Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana danas će na pretrage biti primljen pacijent sa sumnjom na korona virus, piše portal Zagorje.com. Kako se neslužbeno doznaje, radi o Zagorcu koji se nedavno vratio iz Kine.

Voditelj Odjela za epidemiologiju dr. Ivan Lipovac kaže da je upoznat sa situacijom.

“Čovjek se vratio iz Kine 1. veljače. Bio je doma, nije imao nikakvih simptoma niti zdravstvenih problema. Danas me je zvao, jer mu se pojavio neki sekret, pa sam ga uputio da se javi na pregled u OB Zabok, čisto iz predostrožnosti i mjera opreza”, rekao je dr. Lipovac, dodajući da nema mjesta panici.

Kako OB Zabok ima mogućnost izolacije pacijenata, nije bilo potrebno slati pacijenta u Kliniku za infektivne bolesti Fran Mihaljević. Članovi obitelji pacijenta do daljnjega su u kućnoj izolaciji.

“Pacijent nema simptome tipične za koronavirus, niti upalu dišnih puteva, no ipak sam procijenio da bi bilo dobro da se uzmu brisevi i otkloni sumnja. Danas navečer ili sutra znat će se rezultati pretraga. Čovjeku je na aerodromu, kada je ušao u Hrvatsku, rečeno da pripazi. Bio je doma, nije bio na poslu ovo vrijeme, nije imao temperaturu niti kašalj, ali iz predostrožnosti odlučio sam ga poslati na pregled”, rekao je dr. Lipovac, dodavši da čovjek u Kini nije boravio u Wuhanu, nego u pokrajni udaljenoj čak 570 km od Wuhana, no u zadnjih tjedan dana cijelo područje Kine proglašeno je epidemijskim područjem.



“Pacijent će doći u prostor izolacije koji je bolnica osigurala, radit ćemo po proceduri Kriznog stožera i to je sve što mogu reći, nema panike, poštujemo redovnu proceduru. Bolnica je otvorena, moramo poštovati proceduru jer je pacijent došao iz Kine prije 11 dana”, rekao je ravnatelj bolnice Tihomir Vančina, dodavši da će dr. infektolog uzeti briseve po proceduri kriznog stožera, a uzorci će se uputiti u Zavod za javno zdaravstvo.

“Po dolasku rezultata ćemo izvjestiti javnost. Krizni stožer komunicira s javnošću”, rekao je ravnatelj Vančina.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI