U STOCU DAN ŽALOSTI: Zbog pogibije 28-godišnje Elmire Sefo

Foto: Facebook Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH

Zbog pogibije 28-godišnje Elmire Sefo u potresu, u Stocu će u nedjelju biti dan žalosti.

Podsjetimo, potres magnitude 5,6 po Richteru, za koji su hrvatski seizmolozi rekli da je bio jakosti 6,1 stupanj, prouzročio je i materijalnu štetu. U subotu su prijavljena brojna oštećenja na obiteljskim kućama, školama i zdravstvenim objektima.

Gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković izrazio je u subotu sućut obitelji poginule sugrađanke Elmire Sefo te je proglasio nedjelju, 24. travnja, danom žalosti.

“Iako smo se nakon potresa ponadali da je šteta samo materijalna, razorna snaga prirode odnijela je jedan ljudski život”, rekao je Bošković.

Dvadesetosmogodišnja Elmira Sefo stradala je u obrušavanju stijene na obiteljsku kuću. U tome gradu je lakše ozlijeđeno još nekoliko osoba. Tijekom dana prijavljene su štete na 20 obiteljskih kuća, te tamošnjem Domu naroda, a uglavnom je riječ o napuknuću zidova.



Stolac su tijekom dana posjetili članovi BiH Predsjedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić, te se susreli s obitelji preminule žene.

Civilna zaštita Hercegovačko-neretvanske županije izvijestila je u subotu kako je na području Čapljine teže oštećena zgrada Osnovne škole Vladimira Pavlovića. Urušili su se dimnjaci, te su uništili dijelove krova ovoga objekta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI