U SPLITSKOM HDZ-U NEMA MIRA, I SPREMA SE DRAMA! Ante Sanader zagrmio: ‘Raspustit ćemo ogranak i na izbore ako ne izaberu predsjednika’

Foto: Cropix

Predsjednik splitsko-dalmatinskoga Županijskog odbora HDZ-a Ante Sanader izjavio je da ako Gradski odbor HDZ-a Splita u idućih desetak dana ne izabere v. d. predsjednika, slijedi njegovo raspuštanje i raspisivanje izbora za novi Gradski odbor koji će izabrati i novo vodstvo.

Objasnio je kako će, u slučaju raspuštanja splitskoga Gradskog odbora HDZ-a, slijediti raspisivanje izbora za njegov novi saziv.

“Novi izbori za splitski Gradski odbor, po statutu stranke, trebaju se održati u roku od šest mjeseci od dana raspuštanja”, rekao je Sanader i dodao kako bi u tom slučaju novoizabrani saziv gradskog HDZ-a birao novo vodstvo Gradskog odbora.

Ako pak sadašnji Gradski odbor HDZ-a uspije izabrati v. d. predsjednika, njegov mandat traje šest mjeseci i u tom se razdoblju trebaju održati izbori za novi Gradski odbor HDZ-a.

Predsjednik splitskoga Gradskog odbora HDZ-a Vice Mihanović dao je ostavku 11. srpnja, dan nakon drugog kruga prijevremenih izbora za gradonačelnika na kojima je kandidata HDZ-a i HSS-a Zorana Đogaša uvjerljivo pobijedio stari gradonačelnik, kandidat Centra Ivica Puljak. 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI