U SAD-u i Španjolskoj situacija sve teža! Japan zatvara granice, a Švedska živi kao da se ništa ne događa!

Jutros je u svijetu broj zaraženih dosegao 723,304, a broj umrlih 33,993. Oporavila se 151,801 osoba.

SAD trenutno broji 142,735 zaraženih i 2,488 umrlih. Druga je po redu Italija s ukupno 97.500 oboljelih i 10,779 umrlih. Odmah je u koraku slijedi Španjolska s oko 80 tisuća zaraženih i 6,803 umrlih.

Hospitaliziran je Placido Domingo, jedan od “Tri tenora”

Operni pjevač Placido Domingo hospitaliziran je u Acapulcu zbog koronavirusa, objavio je njegov glasnogovornik, prenosi CNN.

“On se oporavlja i dobro reagira na liječenje”, prenosi CNN.



Japan zatvara granice

Japan  će zabraniti ulazak strancima koji putuju iz SAD-a, Kine, Južne Koreje i većine Europe kako bi spriječio širenje koronavirusa, objavio je ponedjeljak list Asahi.

Svima koji nisu Japanci, a bili su u nekim od tih područja posljednja dva tjedna zabranit će se ulazak u zemlju, navodi list.

Ubio se ministar financija Hessena

Ministar financija Hessena Thomas Schaefer počinio je samoubojstvo. Njegovo tijelo pronađeno je na tračnicama brzog vlaka u gradu Hocheimu između Frankfurta i Mainza, potvrdila je policija.

Kada su svjedoci prijavili da su pronašli tijelo, na lice mjesta je s policijom stigla i hitna služba, koja nije u početku uspjela identificirati žrtvu zbog značajnih ozljeda.

Istražitelji su rekli kako je istraga pokazala da se radi o Schaferu i da je vjerojatno počinio samoubojstvo.

Policija nije odmah objavila detalje slučaja.

Kako javlja Deutsche Welle pozivajući se na Frankfurter Allgemeine Zeitung, Schafer je prije samoubojstva ostavio poruku. Premijer Hessena oglasio se o cijelom slučaju i otkrio da je bio iznimno zabrinut i pod stresom zbog koronavirusa.

Lokalni mediji javljaju da se ministar često pojavljivao u javnosti posljednjih dana i da je informirao građane o financijskoj pomoći tijekom pandemije koronavirusa.

Švedska bez restriktivnih mjera, život je više manje ne promijenjen 

Ulice Stockholma su tihe, ali nisu puste, ljudi su i dalje na terasama kafića u centru grada, a trgovci prodaju cvijeće. Mladi sjede u parkovima, neki se pri susretu još rukuju i grle.

Švedske vlasti su savjetovale građanima da primjenjuju socijalno distanciranje, odnosno izbjegavaju tjelesni kontakt s ljudima i da rade od kuće ako je moguće. Starije od 70 godina pozvale su na samoizolaciju iz opreza u njihovim domovima.

U Švedskoj je zabranjeno okupljanje pred šankom u barovima, ali dopušteno je sjedenje za stolovima kafića i restorana. Srednje škole i fakulteti zatvoreni su, ali predškolske ustanove i osnovne škole rade kao i dosad.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI