U SABORU OPET BURNO! Grmoja: ‘Trebamo stvoriti raketni štit nad demokracijom’

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Saborski zastupnik Nikola Grmoja u četvrtak je u ime Mosta kazao kako je najava ublažavanja epidemioloških mjera došlo u trenutku kada su prikupljeni potpisi za dva referendumska pitanja.

“Nemojte se zavaravati, to nije kraj jer ponovno najesen zbog slične situacije mogu krenuti ograničavanja temeljnih ljudskih prava i sloboda. Zato trebamo stvoriti raketni štit nad demokracijom, a to je izmjena Ustava, kazao je i pozvao da se napravi pritisak na Ustavni sud da dopusti ustavotvorni referendum”, rekao je.

U ime Kluba IDS-a Marin Lerotić apelirao je na nadležne da omoguće beneficirani radni staž djelatnicima Hitne medicinske pomoći, ustvrdivši da hitnoj pomoći treba pomoći s obzirom na teške radne uvjete.

“Oni ne traže ništa nerealno i nemoguće, traže samo beneficirani radni staž na koji zasigurno imaju puno pravo obzirom na teške radne uvjete”, kazao je.

Anka Mrak Taritaš (Klub Centra i GLAS-a) u slobodnom je govoru pozvala Vladu i premijera Andreja Plenkovića da Saboru pod hitno predstave plan i strategiju odvajanja Hrvatske od ruskog plina.

“Do 60 posto našeg plina do sada je dolazilo iz Rusije, od Gazproma, to je nešto što se pod hitno mora promijeniti”, naglasila je.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI