U Rijeku stigao prvi vlak s 500 čeških i slovačkih turista, do kraja ljeta ih dolazi još 30.000!

U srijedu nešto poslije 10 sati ujutro u Rijeku je stigao prvi vlak s češkim i slovačkim turistima. Njih 500, koji su krenuli na put sinoć, stigli su vlakom privatnog željezničkog češkog operatera RegioJet. Prva je to direktna željeznička veza između Hrvatske i Češke.

Vlak je krenuo iz Praga, prošao kroz Pardubice, Brno, Bratislavu, Budimpeštu, Ljubljanu, da bi naposlijetku stigao u Rijeku.

Do 11. srpnja vlak će prometovati triput tjedno – utorkom, petkom i nedjeljom. Nakon tog datuma, u planu su veze svakog dana sve do kraja praznika.

Nakon dolaska u Rijeku, češke turiste će do njihovih konačnih turističkih destinacija voziti posebni autobusi, također u organizaciji RegioJeta.

Pristupačne cijene

Put od Praga do Rijeke košta od 22 eura (166 kuna) za obično mjesto, ili od 30 eura za kupe s krevetom (227 kuna). U cijenu su pritom uključeni kava i doručak, napominje RegioJet. U vlaku je dostupna i internet konekcija, a tijekom puta bit će mogućnost naručiti grickalice ili piće.Vlak ima do 12 vagona, s ukupnim kapacitetom za 560 putnika.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI