U RIJEČKOJ LUCI ZAPLIJENJENO VIŠE OD POLA TONE KOKAINA! Policija i carina pokazale odličnu suradnju i provele niz uspješnih akcija

Zagreb, 070623. Ravnateljstvo policije. Konferencija za medije povodom serijske zapljene vecih kolicina kokaina. Na fotografiji: Predrag Juratovac, Mario Kovac, Andrej Franulovic, Hari Brnat.
Foto: Marko Todorov / CROPIX

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je kako je u utorak zaplijenjeno 745 kilograma kokaina u vrijednosti oko 20 milijuna eura. Čistoća kokaina procijenjena je na 80 i 90 posto.

Radi se o zajedničkoj akciji policije i carine, a obje službe zaslužne su i za uspješne zapljene u proteklih nekoliko mjeseci. Iz policije naglašavaju kako je službeni pas pokazao interes na određenim dijelovima kontejnera te su tada carinski službenici otkrili pakete droga.

Načelnik Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Mario Kovač u srijedu je tijekom konferencije za novinare naglasio kako je vo je najveća zapljena u povijesti policije i Carine kada se radi o masi kokaina.

“Ovih 745 kilograma kokaina zaplijenjeno je u posljednjih mjesec dana, ali velike količine droge pale su tijekom cijele godine”, rekao je pročelnik Područnog carinskog ureda Rijeka Andrej Franulović.

“U kontejneru je bila razna deklarirana roba. Droga je pronađena u pet različitih kontejnera. Radi se o mjesečnim zapljenama, nismo svu drogu pronašli u jednom danu i u jednom pregledu”, ističe policija.



“U zadnje tri godine bilježi se porast ovakvih zapljena na cijelom Mediteranu”, zaključili su.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI