U POLICIJU SE PREDAO I TREĆI NAPADAČ NA ZAŠTITARA: Događaj je to koji je zgrozio cijelu Hrvatsku!

Foto

Jučer u popodnevnim satima zagrebačka je policija identificirana svu trojicu napadača na zaštitara u automat klubu koji je preminuo nakon sukoba s njima. Dvojica su sinoć uhićena, dok se treći predao policiji u nedjeljno jutro u pratnji svog odvjetnika. Također se dodaje kako je riječ o osobi koja nije tukla zaštitara već je čak pokušavala smiriti sukob.

Vijest o smrti zaštitara u poslovnici igre na sreću na Savici potresla je Hrvatsku.

nepunih 12 sati od svirepog obračuna u subotu u zoru u automat klubu na zagrebačkoj Savici, kada su brutalno pretukli Hrvoja Zanatića (40), zaštitara tvrtke Noky security, u policiju su se, očito poslušavši poziv Zvonimira Petrovića iz sektora Općeg kriminaliteta PU zagrebačke, napadači stari 22 i 23 godine sami (pri)javili.

Prema pisanju Telegrama, sva trojica su pripadnici Bad Blue Boysa.

Policija je sinoć kratko potvrdila kako se dvojica muškaraca osumnjičenih za teško kazneno djelo sa smrtnom posljedicom nalaze u službenim prostorijama i pod nadzorom policije, dok se za trećim traga.



“Od trenutka saznanja za teško kazneno djelo sa smrtnom posljedicom u kojem su sudjelovala trojica muškaraca, policija je započela intenzivne mjere identificiranja i traganja za njima.

Operativnim radom na terenu te prikupljenim obavijestima utvrđen je identitet sve trojice muškaraca.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog teškog kaznenog djela”, priopćila je zagrebačka policija.
Sumnjiči ih se za nanošenje teških ozljeda zaštitaru koje su za posljedicu imale njegovu smrt.

O tragičnom slučaju oglasio se i Ceh zaštitara.

“Izražavamo našu iskrenu sućut i upućujemo riječi podrške i pijeteta obitelji i rodbini smrtno stradalog zaštitara Hrvoja. Najoštrije osuđujemo napadače i tražimo promptno djelovanje državnih tijela i njihovo uhićenje i primjereno sankcioniranju kako bi se i druge odvratilo od ponavljanja istih djela. Tražimo izmjene Kaznenog zakona, da se zaštitarima osigura status službene osobe, da se napad na zaštitara tretira kao napad na službenu osobu. Podsjećamo da zaštitari obavljaju poslove neposredne zaštite osoba i imovine, primjenjujući posebne ovlasti, a na temelju licence izdane od državnih tijela. Svakog dana 16 000 zaštitara odgovorno i požrtvovnom 24 sata rade u smjenama po 12 sati obavljajući svoje poslove, najčešće za minimalnu plaću, izloženi su svakodnevnim stresnim situacijama u kojima moraju odmah djelovati”, pišu u priopćenju.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI