U NJEMAČKOJ PONOVNO ALARMANTNA SITUACIJA? Pozivaju ljude da rade od kuće

Foto: Twitter

Promjene zakona o borbi protiv zaraza koji saveznim pokrajinama omogućava uvođenje dodatnih mjera shodno epidemiološkom stanju, prihvatio je u petak gornji dom njemačkog parlamenta Bundesrat. Institut Robert Koch apelirao je na ljude da rade od kuće kako bi se spriječilo daljnje širenja zaraze.

“Čitava Njemačka je jedno veliko leglo naglog izbijanja zaraze. Ovdje se radi izvanrednom stanju nacionalnih razmjera. Mi moramo povući kočnicu u slučaju nužde”, rekao je direktor državnog epidemiološkog Instituta Robert Koch Lothar Wieler.

Zatražio je hitnu reakciju pokrajinskih i saveznih vlasti i uvođenje dodatnih mjera.

“Mjesta naglog širenja zaraze poput kafića i barova moraju biti zatvorena. Isto vrijedi i za manifestacije s većim brojem ljudi”, istaknuo je Wieler.

U Njemačkoj se brzina cijepljenja povećava, ali to samo po sebi neće biti dovoljno kako bi se ublažio četvrti pandemijski val.



Inače, Bundesrat je u petak prihvatio promjene zakona o borbi protiv zaraza izglasane dan ranije u Bundestagu. Prema tom zakonu od sljedeće srijede se uvodi pravilo po kojem samo osobe koje su cijepljene, preboljele ili su testirane imaju pristup radnom mjestu, ali i sredstvima javnog prijevoza.

Institut Robert Koch je u petak zabilježio nove rekordne vrijednosti vezane uz koronavirus. Broj zaraženih se u roku jednog dana povećao za 52.970, a sedmodnevna incidencija iznosi 340. Uspoređujući situaciju s onom od prije mjesec dana tada je vidljivo kako je prije mjesec dana incidencija iznosila 75,1 što sada pokazuje naglo pogoršanje epidemiološke situacije u Njemačkoj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI