U HRVATSKU STIGAO VISOKI GOST: TONY BLAIR U BANSKIM DVORIMA! S premijerom Plenkovićem o sigurnosnim izazovima, ali i o obnovi potresom stradalih područja!

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima Tonyja Blaira, bivšeg premijera Ujedinjene Kraljevine i predsjednika izvršnog odbora Tony Blair Instituta za globalne promjene.

Tom prigodom razmijenjena su mišljenja i o globalnim prilikama, položaju Hrvatske u Europi i svijetu, situaciji u Afganistanu i sigurnosnim izazovima, globalnoj borbi protiv COVID-19 te osobito važnosti postizanja što većeg broja cijepljenih na globalnoj razini.

Razgovarali su o planovima Hrvatske za gospodarski oporavak od COVID-19 krize i obnovu potresom stradalih područja, uz korištenje osiguranih europskih sredstava.

Blair predstavio rad Instituta za globalne promjene
Predsjednik Vlade Andrej Plenković izvijestio je o poduzetim mjerama Vlade za očuvanje radnih mjesta i likvidnost poduzeća, kao i planiranim ključnim reformama i investicijama u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Naglasio je kako su u nadolazećem razdoblju vanjskopolitički prioriteti članstvo u Schengenskom prostoru 2022. i europodručju 2023, čime će Hrvatska postati dio najtješnjeg procesa europske integracije.

Tony Blair predstavio je rad Instituta za globalne promjene koji vladama brojnih zemalja prenosi iskustva u provedbi reformi u raznim područjima.



Tony Blair bit će u četvrtak jedan od uvodnih predavača na godišnjoj Konferenciji veleposlanika, generalnih konzula, konzula i vojnih izaslanika Republike Hrvatske, na kojoj će sudjelovati i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI