U Hrvatsku dopremljeno još 57 tona medicinske opreme iz Kine

Screenshot

U Zagreb sletio četvrti zrakoplov SF Airlines Boeing 747 na izravnom letu iz Šangaja na zračnom mostu između Kine i Hrvatske uspostavljenom radi dopreme zaštitne opreme potrebne u suzbijanju epidemije koronavirusa.

Kao i na prethodnim letovima, njime su dopremljene veće količine opreme koje su komercijalno nabavljene od kompanija MEHECO i Sinopharm te donacije kineskih gradova i pokrajina hrvatskim gradovima i županijama: grada Yangzhoua Korčuli i Dubrovniku, grada Dongtaija Opatiji i pokrajine Jiangxi Zadarskoj županiji, priopćili su iz Vlade.

Grad Yangzhou je inače grad prijatelj s Korčulom, a iz njega su i policajci koji su prošle godine tijekom ljetne sezone bili u zajedničkim ophodnjama s hrvatskim policajcima na Plitvičkim jezerima, Dubrovniku, Zadru i Zagrebu, kao omiljenim odredištima kineskih turista, u sklopu projekta “Sigurna turistička sezona”.

Na letu je i donacija bolnicama u Slavonskom Brodu i Zagrebu koju su prikupili studenti Pekinškog sveučilišta stranih studija na kojem već preko deset godina postoji i dodiplomski studij hrvatskog jezika.

Na letu je ukupno 57 tona medicinske opreme.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI