U HRVATSKOJ ĆE ODLUČIVATI HRVATI! Novo žestoko obraćanje Ante Đapića

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Priopćenje predsjedničkog kandidata Ante Đapića u cijelosti prenosimo:

“S obzirom na to da je u tijeku pretkampanja i kampanja za izbor predsjednika Republike, očekivano nametanje pitanja odnosa države i vjerskih institucija u Hrvatskoj, posebno s ljevice, povod je da već sada iznesem svoj stav o tome. Pred hrvatski narod stavljen je prosvjed tzv. Raskid 7 u organizaciji skupine lijevih i „antifa“ udruga s pripadajućim političkim rođacima u SDP-u, stranci Pametno, te čitavom nizu strančica.

Moj program potpune redefinicije Republike Hrvatske u vrijednosnom smislu počiva na ustavnoj institucionalizaciji kršćanstva kao temeljne vrednote ustavnog poretka, a time i državno-političkog i društvenog standarda u Hrvatskoj.

Kako u svom programu ističem, jasno da je vrijednosno-politička platforma antifašizma smrtonosna za Hrvatsku i da ju namjeravam politički uništiti, a mi je ovaj prosvjed poslužio kao primjer.

Pokret za sekularnu Hrvatsku je politički legitiman, ali i krajnje ciničan i licemjeran. Mojoj ideji o kršćanstvu kao ustavnoj i državnoj stijeni moga naroda slobodan je suprotstaviti se svatko tko ima drugačija ili suprotna stajališta. Međutim, ovdje ne govorimo o demokratskom suprotstavljanju različitih ideja i stavova, već o pukom licemjerju kada se  pod egidom sekularnosti prikriva rigidno anti-katoličanstvo, a pod pričom o ateizmu nevješto se skriva otvorena mržnja prema svemu katoličkom. Po svim socio-kulturološkim referencama sudionika toga tzv. pokreta redom se skrivaju pripadnici ili nasljednici bivšeg jugoslavensko-komunističkog režima, pripadnici skupina za promociju seksualnih devijacija i seksualne izopačenosti, pripadnici i simpatizeri velikosrpskog antifašizma, jednom riječju – banalni antihrvatski militanti. Predsjednik Republike mora političkim i pravnim sredstvima tome stati na kraj, posebno uzevši u obzir da Republika Hrvatska u njihovo djelovanje ulaže golema proračunska sredstva, da bi bez ikakve legitimnosti gotovo dnevno slali otrovne poruke i poduzimali ovakve akcije protiv temeljnih nacionalnih vrijednosti.



Iz proračuna Republike Hrvatske moramo financirati samo prioritete hrvatskog naroda i organizacije koje su kroz povijest posvjedočile svoju organsku potporu opstanku naroda.

Svaki zahtjev i svako pravo morat će pratiti obveza te će to vrijediti za sve u Hrvatskoj. O tome će, za razliku od danas, odlučivati zastupnici, koje neće birati tzv. građani spomenutih skupina, nego pripadnici hrvatskog naroda gdje god žive. Tako će država stvarno biti država hrvatskog naroda, a ne instrument ovih skupina. Pripadnici ovih skupina, ako se nakon temeljite sigurnosne i državne provjere pokaže da nisu radili i da ne rade za izvanjske antihrvatske silnice, bit će zaštićeni, imat će puno pravo na slobodu govora i udruživanja, a ako se pokaže da su eksponenti neprijateljskih namjera i ciljeva, čeka ih teška budućnost. U svakom slučaju moći će djelovati samo s onim što imaju, jer neće nikada ni lipe dobiti od države i bit će zabranjeno financirati ih iz javnih, ali i iz inozemnih fondova. Dobit će jamstva pune slobode, ali i obvezu lojalnosti prema nacionalnoj državi hrvatskog naroda. Sve će biti transparentno. Katoličkoj crkvi koja stoljećima stvara najbolje materijalne i nematerijalne vrijednosti hrvatskog naroda predložit ću reviziju ugovora, osigurati pravičnu naknadu za imovinu koju joj je oteo prvo režim Kraljevine Jugoslavije, a nakon toga SFRJ. Jedan od izvora financiranja odštete Katoličkoj crkvi bit će i naknada koju će morati platiti pripadnici bivšega režima i njihovi nasljednici zbog otimačine i pljačke golemih materijalnih dobara hrvatskog naroda od 1945. godine, koju su koristili i danas koriste. Pa će velika većina tih sekularista, ateista, antifašista, lijepo isplatiti pravičnu naknadu za 80 godina uživanja u otetim stanovima, rezidencijama, oduzet će im se sve materijalno što su iz takvih lopovskih povlastica stekli i uživali nasuprot hrvatskog naroda i svih njegovih etničkih skupina, uključivo i hrvatskih Židova.

Crkvi ću predložiti da se naknada imovine rješava posebnim ugovorom, jer nam je kao narodu i državi hrvatskog naroda, to slatka obveza, a da tekuće obveze i opstojnost djelovanja Crkve financiraju katolici. Da islamsku zajednicu financiraju muslimani, protestantske crkve protestanti, pravoslavne pravoslavci. Zatražit ću da se gradovi i općine obvežu na revalorizaciju i trajnu poštenu naknadu Crkvi za udio crkvenih vrijednosti u turističkom prihodu, a temeljem procjene o interesu turista i elemenata turističke ponude. Antifašisti i sekularisti također će, kad isplate naknade na nepripadajuće povlastice, moći zatražiti i dobit će naknadu na sve povijesne vrijednosti koje imaju udio u turističkom prihodu i zbog kojih dolaze turisti. Samo, sumnjam da o toj transparentnosti govore antifašisti i sekularisti, jer bi umjesto povlaštenih pozicija danas, redom postali prosjaci. Ne dolaze stotine tisuća ljudi u Zagreb vidjeti protagoniste Pokreta za sekularnu Hrvatsku, dolaze vidjeti Kamenita vrata, Crkvu Sv. Marka, Katedralu.

S obzirom na to da će nakon potpune redefinicije države u samim temeljima, posebno u načinu izbora zakonodavnog doma, kako i priliči demokratskom poretku, odlučivati slobodni pripadnici hrvatskog naroda, u tom domu će se donositi odluke o svemu nacionalnom, pa i o odgoju i obrazovanju, s tim i o vjeronauku. Kad Rada Borić, Sanja Sarnavka, Vlatko Silobrčić ili gospođa Puhovski iz Protagore uspiju uvjeriti moj narod da ih treba izabrati u paketu s njihovim antikatoličkim i antihrvatskim ponudama, da nam kreiraju zakone i pravila, neka izbace vjeronauk. Ili, neka proglase komunizam, što god hoće. Samo, to će sami financirati, kao što će se sama financirati i “antifašistička” SPC, nakon što prilagodi ime po pravilu autokefalnosti i djelovanja pravoslavnih crkava u državnim cjelinama i izvan organskog hijerarhijskog utjecaja SPC iz Beograda, a bit će joj oduzeto sve što joj je srpski kralj nakon 1918. godine nasilno priskrbio otimačinom hrvatskih povijesnih vrijednosti.

Želim poručiti na kraju tim zagovornicima sekularne Hrvatske da će uvjeti djelovanja u uređenoj Republici Hrvatskoj biti drugačiji i pošteni, a oni izloženi stalnoj konkurenciji i ocjeni hrvatskog naroda, što im s obzirom na deklarativno zalaganje neće biti problem. U Hrvatskoj, kakvu ja zagovaram, odlučivat će Hrvati, a ne građani, ateisti, sekularisti i antifašisti. S tim što će zbog povijesnog katoličkog samoodređenja goleme većine moga naroda, utemeljitelja i izvornog suverena Republike Hrvatske njegov katolički identitet i pripadajuće vrednote biti temelj državnih i društvenih standarda.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI