U HOLDINGU NA ‘ODSTRELU’ 500 RADNIKA I BIVŠIH DIREKTORA: Na listi se nalaze i neka zvučna imena

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Već se mjesecima najavljuje kako radnicima u Zagrebačkom holdingu prijete otkazi. Na “odstrelu” se našlo 500 radnika i bivših direktora, objavio je Večernji list. Iz Sindikata navode kako su uz popis imena, dobili i popis 280 slobodnih radnih mjesta koja će se ponuditi otpisanima.

Uz to predviđen je i novac za otpremnine, a svatko ima pravo na pet tisuća kuna po godini staža.

Kako piše Večernji, radnici Holdinga su uzrujani, boje se tko će s kim piti kavu, a mogle su se vidjeti i suze.

“Ljudi su pred živčanim slomom. Kako i ne bi bili. Ima onih koji tu rade trideset godina, a imaju tek srednju stručnu spremu, teško će naći drugi posao”, rekao je jedan od “otpisanih”.

Na popisu onih koji dobivaju otkaz nalaze se i neka zvučna imena iz doba Bandića. Najzanimljivija je lista na kojoj su bivši voditelji podružnica Holdinga, ali i neki koji su sad na višim pozicijama, njih ukupno 68, a koji spadaju, kako je navedeno, pod “grupu poslova suvišne organizacijske jedinice”.



Na popisu se nalaze i oni koji su zaposleni u vrijeme dok je Holdingom “vladao” SDP, pa su još uvijek dio te stranke ili su joj bliski, a ima i HDZ-ovaca, ističu u Holdingu.

Iz sindikata pak kažu da 80 posto onih koji su na popisu i trebaju tamo biti jer upravo na njih ukazuju već deset godina kao na neproduktivne zaposlenike s velikom plaćom, dok je 20 posto, kako ih zovu, “kolateralnih žrtava” za koje će se boriti.

Među poslovima koje će se ponuditi zaposlenicima koji će dobiti otkaz su, među ostalim, komunalni radnici, majstori strojari, automehaničari, pomoćni radnici, radnici na “pauku”,ali i rukovoditelji pojedinih službi u Zrinjevcu, šefovi gradilišta ili poslovnih jedinica.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI