U DOMOVINSKI POKRET UPALA POLICIJA: Za sve je ‘kriva’ bivša Škorina asistentica! Odvijala se prava mala drama

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Zbog Nikoline Brajković, asistentice bivšeg predsjednika Domovinskog pokreta Miroslava Škore, jutros je u prostorijama te stranke u Zagrebu, morala intervenirati i policija i odvijala se prava mala drama.

Brajković je u prostorije DP došla u pratnji odvjetnice Marije Kos. Odvjetnica je kazala da se Brajković vratila s bolovanja te da je iz ladice u stolu svog ureda htjela uzeti financijsku dokumentaciju koju je stranka od nje tražila da preda.

Kos je izjavila da je ladica, kad su došle, bila otvorena, i da dokumentacije nije bilo, te da su s obzirom da je Brajković jedina imala ključeve te ladice, pozvale policiju. Rekla je i da isprva nisu mogle ući u prostorije jer je brava na vratima bila promijenjena nakon Škorina odlaska, te da ih je u zgradu pustila jedna djelatnica.

No, v.d. predsjednik DP-a Mario Radić kaže kako policiju nije pozvala odvjetnica, nego djelatnici iz stranke.

“Nisam bio tamo dok se sve odigravalo, ali me nazvala djelatnica koja je Brajković i njezinu odvjetnicu pustila u prostorije stranke. Rekla je da se Brajković vratila s bolovanja, da je došla s odvjetnicom i pitala što da radi. Nakon toga sam razgovarao s odvjetnicom koja mi je rekla da je u DP došla po nalogu USKOK-a. Tražio sam potom od nje da predoči pismeni nalog, a ona je počela histerizirati i nakon toga su iz DP-a pozvali policiju” , ispričao je Radić, prenosi Jutarnji list.



Kaže kako je policija svima uzela izjave, jer je Brajković tvrdila da nedostaje njena dokumentacija.

“Policija je potom pregledala prostorije, zaključila da nije bilo provale i otišla. A ja sam tražio da se u zapisnik unese kako je odvjetnica rekla da je došla po nalogu USKOK-a, što je kazneno djelo lažnog predstavljanja” kaže dalje Radić.

Potvrdio je da su Brajković i odvjetnica  razgovarale s v.d. glavnim tajnikom stranke Danielom Spajićem te je kazao da su Brajković i Kos u uredu tražile neku dokumentaciju i na dan kad je ona otvorila bolovanje.

Tko je Nikolina Brajković

Nikolina Brajković je da podsjetimo bila osobna asistentica Miroslava Škore, a neslužbeno je vodila i njegov ured u Saboru. Mediji su još ranije pisali kako su Škoro i Brajković u zadnjih nekoliko mjeseci prije njegove ostavke jedini imali pristup službenim računima, a i iz stranke su i potvrdili da su se upravo njih dvoje jedini bavili stranačkim transakcijama, koje su na kako je sve naknadno otkriveno koristili bez ikakve kontrole.

Škoro je nakon odlaska iz stranke podnio kaznene prijave protiv bivšeg glavnog tajnika Darija Žepine, šefa Nadzornog odbora Krešimira Bubala, te članice NO-a Ljiljane Vuletić, a s obzirom na to da je Škoro bio odgovorna osoba, u DP-u ističu kako je vrlo neizvjesno kako će taj postupak završiti.

Očito u Domovinskom pokretu još uvijek nema mira unatoč odlasku Miroslava Škore i njegove sestre Vesne Vučemilović.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI