U BRATISLAVI PREDSTAVLJEN HRVATSKI TURIZAM: Uoči sezone iz Slovačke potvrđen veliki interes za Hrvatskom

HTZ

Hrvatska turistička zajednica i Predstavništvo HTZ-a u Češkoj, a koje pokriva i Slovačku, u samom centru Bratislave organizirali su predstavljanje hrvatske turističke ponude za najutjecajnije slovačke medije te susret s najvažnijim partnerima, turoperatorima i agencijama s ovog vrlo važnog tržišta za hrvatski turizam.

Događanju su, između ostalih, prisustvovali direktor HTZ-a Kristjan Staničić, direktor predstavništva Dubravko Miholić, kao i izvršna direktorica Udruge jedinstvenih hrvatskih hotela STORIES Antonija Urlić.

Tijekom konferencije za medije, na kojoj je bilo prisutno 27 slovačkih novinara i predstavnika najpopularnijih medija, Staničić je predstavio ukupne turističke rezultate Hrvatske s osvrtom na rezultate ostvarene na tržištu Slovačke, dok je poseban naglasak stavljen na buduće trendove i poziciju koju Hrvatska želi zauzeti na slovačkom tržištu.

“Slovačka spada u naših top 10 emitivnih tržišta s kojih ostvarujemo najveći turistički promet, a kako je glavni ljetni dio sezone pred nama ovim smo aktivnostima željeli pozicionirati Hrvatsku kao jednu od najtraženijih i najuspješnijih turističkih destinacija Mediterana. Ovo nam je ujedno bila izvrsna prilika za susrete i razgovore s najvažnijim partnerima oko proširenja postojeće suradnje kako bi i tijekom ove godine svi zajedno ostvarili što bolje rezultate. Dosadašnji tijek sezone, kao i najave za ostatak godine ulijevaju nam optimizam, Slovaci su naši rado viđeni i odani gosti te očekujemo snažan doprinos ovog tržišta u našim ukupnim rezultatima”, rekao je Staničić.

HTZ

Dodao je kako dugoročni ciljevi na ovom tržištu uključuju rast turističkih dolazaka tijekom kraćih vikend putovanja te u razdobljima pred i posezone, ali i privlačenje većeg broja gostiju različitih dobnih skupina s posebnim naglaskom na mlade.



Nakon konferencije za medije, direktor HTZ-a održao je prezentaciju za 15 subjekata i partnera iz slovačkog turističkog sektora, među kojima su najveći turoperatori i agencije poput SATUR, Globtour, Aquamarin, TIP travel i dr.

Isto je učinila i Antonija Urlić ispred Udruge jedinstvenih hrvatskih hotela STORIES, koji su, kako je rekla, prvenstveno namijenjeni potrošačima koji cijene posebna, jedinstvena iskustva i doživljaje te koji traže visoku kvalitetu usluge.

“S trendovima i rezultatima ostvarenim na tržištu Slovačke u dosadašnjem dijelu godine moramo biti i više nego zadovoljni. Naime, struktura slovačkih gostiju koji dolaze u hrvatske destinacije polako se mijenja pa tako imamo sve više onih koji traže kvalitetnu uslugu koju su spremni i platiti. Vesele i pokazatelji turističkog prometa prema kojima su Slovaci u dosadašnjem dijelu godine ostvarili oko 32 posto više noćenja nego u istom razdoblju rekordne 2019. godine. Do kraja godine želimo zadržati takvu razinu turističkog prometa, odnosno želimo premašiti rezultat iz predpandemijskog razdoblja jer će to značiti potpun oporavak Hrvatske na važnom slovačkom tržištu”, naglasio je Miholić.

Dodao je da su Slovaci najviše noćenja u dosadašnjem dijelu godine ostvarili u Zagrebu, Zadru, Poreču i Rovinju.

HTZ

Na samom početku programa sve okupljene pozdravio i veleposlanik Republike Hrvatske u Slovačkoj Republici Aleksandar Heina, dok je susretu sa slovačkim partnerima prisustvovao i Darius Krajčir, načelnik Općine Devinska Nova Ves, koja je dio grada Bratislave te u kojoj će se 18. i 19. lipnja održati 33. Festival hrvatske kulture.

Podsjećamo kako se u ovoj općini nalazi i Muzej hrvatske kulture, ali i Vukovarska ulica, čime je Bratislava jedini glavni grad države članice Europske unije u kojoj jedna ulica ima naziv hrvatskog grada heroja Vukovara.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI