U BETLEHEMU ĆE SE GRADITI KAPELICA HRVATSKIH MUČENIKA: ‘Izgradnja je procijenjena na 450.000 eura!’

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman na sjednici Vlade je najavio da će Hrvatska će u Betlehemu dobiti svoju kapelicu.

“S obzirom na veliki porast broja posjetitelja Izraelu, planira se gradnja šest kapela, a nastavno na zamolbu gvardijana samostana Svetog duha franjevaca, za financijsku potporu za izgradnju kapele hrvatskih blaženika u mučenika u Betlehemu, Ministarstvo vanjskih poslova je izradilo i uputilo vladi prijedlog odluke o odobravanju istog”, rekao je Grlić Radman.

Kako kaže, hrvatska će kapelica biti u središnjem dijelu, a teren za gradnju darovala je Kustodija Svete Zemlje. Sve dozvole su izdane, a poznata je i cijena.

“Izgradnja je procijenjena na 450.000 eura, unutrašnjost i inventar bit će obogaćeni umjetničkim djelima koja će darovati hrvatski umjetnici”, rekao je ministar. Inače, sredstva za izgradnju osigurana su u proračunu za iduće tri godine.

“Kapela hrvatskih svetaca i blaženika u Betlehemu dati će snažan doprinos jačanju i međunarodnoj prepoznatljivosti i pozicioniranju Hrvatske u Svetoj zemlji i svijetu. Promatrajući povijest hrvatskog naroda, Katolička crkva je neizostavna komponenta utkana u nacionalni identitet te humanistički i kulturni razvoj hrvatskog društva. Hodočasnici u Betlehemu imat će tako prilike upoznati hrvatske blaženike i hrvatsku kulturu”, dodao je ministar Grlić Radman.



Autor: Daniel Radman

Facebook Comments

Loading...
DIJELI