U AUSTRIJSKI PARLAMENT UŠLI ANTIVAKSERI: Protivi se restriktivnim mjerama protiv koronavirusa i ne vjeruje u djelotvornost cjepiva

Foto: Wotchit/ JOE KLAMAR / AFP

Nova politička stranka u Austriji, koja se bori protiv mjera za smanjenje širenja koronavirusa, ostvarila je uspjeh na pokrajinskim izborima u Austriji te ulazi u parlament s više od šest posto glasova, pokazuju prvi izborni rezultati.

Stranka “Ljudi, slobode, temeljna prava” ili “Menschen-Freiheit-Grundrechte”, osnovana u još veljači ove godine kao odgovor na odluke o uvođenju mjera radi suzbijanja epidemije, a kampanju je za izbore u Gornjoj Austriji uglavnom vodila na društvenim mrežama.

Aktivisti nove stranke austrijske vlade ne vjeruju u djelotvornost cjepiva i protive se obvezi cijepljenja. Osnivač je stranke podigao tužbe na Vrhovnom sudu za poništenje zakona za koji je rekao da “ubija slobodu”.

Austrija postupno pooštrava zdravstvene propusnice koje je uvela početkom ljeta. Od listopada će samo cijepljene osobe i one koje su preboljele covid-19 moći ući na stadione i u velike dvorane u Beču.

Necijepljeni neće moći uči u spomenute prostore ni s potvrđenim negativnim testom.



Austrija, u kojoj je potpuno cijepljeno nešto više od 60 posto stanovništva jedna je od najbogatijih zemalja svijeta, a sporo napreduje s procjepljivanjem.

Taj zastoj konzervativni kancelar Sebastian Kurz pripisuje potpori koju FPO pruža pokretima koji sumnjaju u postojanje korone i vjeruju teorijama zavjere.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI