TVRDIO JE DA SE NEĆE PRIJAVITI, A SAD JE POSTAO RAVNATELJ: U HDZ-u se danima pričalo da će Vagić biti novi šef Vinogradske

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Dijana Zadravec posljednjim je javnim istupima osvojila simpatije dijela građana koji su s odobravanjem gledali i slušali njene prozivke iznesene na račun sprege javnog i privatnog zdravstvenog sustava.

Simbolično Zadravec tu spregu naziva koruptivnom hobotnicom, a takve prozivke, mahanje dokumentima i iscrpan izvještaj pred Nacionalnim vijećem za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije osigurali su joj status zviždačice, a prema nekima i predvodnice reforme u zdravstvenom sustavu.

Sve to odvijalo se u jeku borbe za ravnateljsku poziciju u Vinogradskoj bolnici. Na natječaj se prijavila i Zadravec i to kao smijenjena predstojnica Klinike za radiologiju od kuda ju je maknuo v. d. ravnatelj Zoran Vatavuk.


Samo dan prije izlaganja profesorice Zadravec pred povjerenstvom Nikole Grmoje vladajućim HDZ-om proširila priča o tome kako je novi ravnatelj ove velike zagrebačke bolnice već pronađen. Tvrdilo se još prije nekoliko dana da će ravnateljsku poziciju od Vatavuka preuzeti Davor Vagić te da slijedom toga iz igre ispadaju i Zadravec, ali i profesorica Vanja Bašić Kes.

Glasine koje su kružile HDZ-om potvrđene su odlukom Upravnog vijeća bolnice koje je Vagića doista imenovalo ravnateljem bolnice, a time je nakon godinu dana i dva vršitelja dužnosti jedna od najvećih bolnica u zemlji dobila stalnog šefa. Treba podsjetiti kako je mandat bivšeg ravnatelja Marija Zovaka istekao još prošle godine, a na natječaj se tada uz Zovaka javila upravo Zadravec. Nedugo nakon tog natječaja u medije je isplivao kontroverzni razgovor između Zadravec i ministra Vilija Beroša, a na tome se nije zaustavilo.Profesorica Zadravec nastavila je kritizirati vođenje bolnice, progovarati o korupciji i drugim problemima koji guše ovaj bolnički sustav, dok su s druge strane njene kolege protestirale, Zadravec optuživale za mobbing i demantirali njene navode. Posljednjih se dana Zadravec sastala s Berošem, zaprijetila predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću tvrdeći da će objaviti poruke koje bi ga mogle kompromitirati, a kojima on lobira za Zovaka, no u HDZ-u sada tvrde kako su u novom ravnatelju pokušali pronaći neutralno rješenje kojim se neće štetiti ni ugledu bolnice, ni ugledu stranke. No, upitno je hoće li se Zadravec s takvim rješenjem pomiriti.

Naime, upravo je ona prije nekoliko tjedana prozvala doktora Vagića tvrdeći da ima saznanja da će se on kandidirati za ravnatelja.

“Moja saznanja su sljedeća: naravno da se želim kandidirati, ali skupina koja želi i dalje zataškavati kriminal želi svog kandidata – doktora Vagića. On je kandidat za ravnatelja kojega želi ova kriminalna skupina da zataškava dalje kriminal u Vinogradskoj’”, tvrdila je Zadravec, a na te njene tvrdnje profesor Vagić ubrzo se i sam očitovao ističući kako se nema namjeru kandidirati za ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice.

U međuvremenu se pojavila priča o zaključenom natječaju za ravnatelja, na kojega su stigle dvije prijave, ali je ostavljeno još nekoliko dana da pristignu prijave koje su eventualno poslane poštom pa se slijedom toga saznalo kako se za ravnateljsko mjesto uz Zadravec i Bašić Kes prijavio i Davor Vagić.

Zadravec je u posljednjem trenu poslala svoju prijavu koja joj je omogućena i time što se formalno protiv nje ne vodi niti jedan radni spor za što potvrdu ipak nije uspjela dobiti.
‘’Protiv mene se ne vodi radni spor, potvrdu mi nisu poslali, a ja sam priložila e-mail korespondenciju i smatram da nema razloga da se to ne uvaži’’, poručila je nakon predaje kandidature te zatražila izuzeće dvaju članova Upravnog vijeća među kojima je i državni tajnik ministarstva zdravstva Tomislav Dulibić, ali taj zahtjev ipak nije prihvaćen. Kako će Zadravec sada reagirati ostaje za vidjeti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI