Tvrdi se da je župan Žinić unatoč koroni spriječio zatvaranje toplica jer tamo ide na masaže. Provjerili smo to.

Snimio: Mate Piskor / CROPIX

Vijećnik Mosta nezavisnih lista u Sisačko-moslavačkoj županiji Milan Brigljević, neugodno je iznenađen činjenicom da Top – Terme Topusko i dalje najnormalnije rade, iako su “tri policajca zaražena tim virusom boravila u tim toplicama”.

“Žinić spriječio zatvaranje”

“Gdje su oni pokupili korona virus, nije jasno. Da li u kontaktima s migrantima ili je izvor negdje drugdje? No, to je rizik posla. Daleko veće pitanje je, da li TOP-Terme i uz njega Lječilište Topusko još uvijek rade smanjenim kapacitetom (kao što se čuje) i ako rade, zašto još rade. Ne postavljamo to pitanje uzalud. Treba se postaviti pitanje, ako hotel i Lječilište rade, tko dozvoljava da još uvijek rade i iz kojih razloga. Navodno, iz neprovjerenih izvora građani čuju da je vodstvo ovih ustanova predlagalo privremeni prestanak rada s čim se župan i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite nisu složili. Mi bismo nakon svega trebali vjerovati da oni znaju što čine”, javno je objavio Brigljević.

Osim čuđenja što toplice još uvijek rade, zastupnik MOST-a izrazio je sumnju kako je to možda zato jer “župan Žinić tamo redovito odlazi na masažu”:

“U hotelu su bila tri zaražena policajca”

“Da li još uvijek hotel i Lječilište rade, da li su razlog navodnih čestih posjeta župana Ive Žinića i dožupana Romana Rosavca (koji je ujedno i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite), što oni ne mogu propustiti svoj redovni masaža-party? To treba pitati predsjednika Stožera civilne zaštite, ravnatelja TOP-Termi i Lječilišta ili samog župana ili možda neku od maserki.

Naime, iako su u hotelu bila tri inficirana policajca, (upravo smo dobili informaciju koju trenutno ne možemo provjeriti, da je i četvrti inficirani u Topuskom, ali nije iz naše županije) iako je to veliko opterećenje za sustav nadzora granice, jer veći broj policajaca u tom slučaju mora u izolaciju, a o osoblju da i ne govorimo, o tome naš županijski stožer šuti. Valjda da bi fizioterapeuti/tkinje ili maseri/ke mogli i dalje raditi pa je sve u redu. Pitanje je koliko je ljudi u Topuskom u izolaciji i da li su svi koji su bili u kontaktu sa zaraženima u samoizolaciji. Po našim vrlim i odgovornim političarima, potrebno je samo sve dezinficirati i idemo dalje po starom. Ne bi nas iznenadilo da Topusko postane drugi Murter”, napisao je u ime MOST-a, vijećnik Brigljević.



Obzirom da je Milan Brigljević u javnost izašao s nepotkrijepljenim činjenicama, nazvali smo Top terme Topusko kako bi provjerili njegove navode o policajcima koji su tamo boravili unatoč tome što su pozitivni na koronavirus, te kako bi smo doznali jesu li toplice zatvorene.

Ravnatelj nam je sve porekao

Ravnatelj Lječilišta i direktor toplica Domagoj Mosler bio je neugodno iznenađen ovim informacijama i sve je porekao:

“Mi smo obustavu pacijenata u lječilište uveli još prije tri tjedna, dakle, među prvima. Trenutračno imamo doslovno samo osam pacijenata. Smješteni su u zasebne sobe i poduzete su apsolutno sve mjere opreza, pa i više od toga”, kazao nam je Domagoj Mosler.

Što se samih toplica tiče, bazeni, fitness i ostali popratni sadržaji toga tipa, po tvrdnji direktora Moslera, također su zatvoreni.

“Priča o masaži nije točna”

“Priča o dolasku Župana Žinića na masažu je potpuno izmišljena. Toplice su namijenje pacijentima i ponavljam da smo po naputku Nacionalnog stožera učinili apsolutno sve što je potrebno. Ovoga trenutka kod nas je većinom smještena policija”, demantirao nam je sve navode Domagoj Mosler.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI