‘TVRDA’ KOHABITACIJA DEFINITIVNO PUKLA! Plenković nakon brutalnih uvreda najavio drastičan potez, kako će to sjesti Milanoviću?

Tom Dubravec/Cropix

Premijer Andrej Plenković je nakon što je Zoran Milanović stupio na dužnost najavio tvrdu kohabitaciju između njih dvoje. To se u protekle dvije godine i događa, retorika i polemike njih dvojice su izrazito žestoke, posebno u tome prednjači Milanović koji nimalo ne štedi Plenkovića i HDZ.

Puno je još otvorenih pitanja koja treba riješiti, a o čemu zajednički moraju odlučiti poput izbora veleposlanika. No nakon jučerašnjih uvreda i izmjena riječi teško da će se to u skoro vrijeme uopće dogoditi.

Milanović je, podsjetimo, u srijedu boravio u Zadru na obilježavanju dana Zadarske županije, a poznato je da je tamo na vlasti upravo HDZ. Tu je prigodu iskoristio za novi žestoki pa možemo reći i gotovo brutalni napad na Plenkovića i HDZ, koristio je doista žestoku i jaku retoriku kako bi kazao što misli.

“HDZ je bio u strahu od Gotovine, a onda se javio ‘plameni jazavac’. Gdje je on bio? Ušao je u HDZ kad ga je Jadranka Kosor natjerala na to. Prvo treba napraviti rekonstrukciju Vlade, a onda idemo dalje, opasan je presedan da takva banda vodi Hrvatsku”.

HDZ je zalijepljen na Udbu “kao žvakaća guma na pločnik usred ljeta na zagrebačkom kolodvoru, a taj se smrad širi 30 godina”, kazao je, između ostalog, Milanović u Zadru.Premijer je na sve reagirao nakon aktualnog sata u Saboru rekavši da će do daljnjega on i članovi Vlade potpuno ignorirati predsjednika na svečanostima i prijemima, komunikacija će se odvijati isključivo pismenim putem.

„Brutalnim napadima na HDZ od strane Milanovića – da stranka 30 godina zaudara na Udbu, da smo mi svi banda, lopovi, da je moj otac udbaški doušnik, da sam ja nekakav udbaški gojenac i lažima da sam ja nešto govorio o generalima i napadao ih, pokazao je ogromnu nervozu, primitivizam i divljaštvo u retoričkom smislu”.

„Čovjek je manipulator, lažljivac, divljak, proruski nastrojen, ne znam je li njihov agent ili ne, ali šteta koju nam je počinio u vanjskopolitičkom smislu protekla dva mjeseca je zastrašujuća i često smo se morali crvenjeti i objašnjavati drugima kakve su sve njegove izjave”, uzvratio je premijer na uvrede i žestoke riječi predsjednika Republike.

Poznato je također da je Milanović u žestom sukobu i sa ministrom Banožićem čiju ostavku već mjesecima traži. Kako će se ovaj politički sukob koji zabavlja naciju rasplesti ostaje da vidimo. No nakon svega izgovorenog teško da je normalna suradnja dvojice čelnika uopće moguća. Tko će se tome bolje prilagoditi također će pokazati vrijeme.

Uskoro naime slijedi i obljetnica Bljeska, a znamo što se tamo događalo proteklih godina i kako je proslava izgledala. Slično se zasigurno može očekivati i ove godine. Tvrda kohabitacija dva brda definitivno je pukla i odlazi u još veću krajnost.

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI