TUŽNA VIJEST: Preminuo novinar i urednik Hrvatskog radija Miroslav Zadro

Foto: Ilustracija/Pexels

HRT je u ponedjeljak izvijestio da je nakon kratke i teške bolesti u 53. godini umro bivši dugogodišnji novinar i urednik u informativnom programu Hrvatskoga radija Miroslav Zadro.

Kolegu Zadru pamtit ćemo po dovitljivosti i osebujnom novinarskom stilu kojima je uređivao je i vodio emisije Hrvatskog radija “Puls javnosti”, “Intervju tjedna”, “U mreži prvog”, kao i izborne programe i posebne projekte Hrvatskog radija, navodi se u obavijesti HRT-a.

O njegovoj smrti izvijestili su i na stranicama HND-a.

“Zadro je nakon srednje škole upisao komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a poslije odsluženja vojnog roka, godinu je dana putovao po svijetu, da bi se po povratku prebacio na studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. U novinarskom smislu velik utjecaj na njega imali su prilozi Gorana Milića u nekadašnjoj emisiji Od našeg dopisnika.

Zadro je bio komunikativna i otvorena osoba s vrlo izraženim osjećajem za novinarstvo. Osim u privatnom životu, duhovit i ležeran stil Miroslav Zadro nastojao je unijeti i u svoje radijske emisije za koje je govorio da su katkad na granici stila Montyja Pythona, a nisu lišene ni političke filozofije.



Kritičar Novog lista Siniša Pavić usporedio je Zadru s legendarnim Daveom Alenom koji ‘prosipa sentence i mudrolije s visoka, ali lovi crvenu lampice po studiju, a ako je ulovi, imat će šanse’. Tijekom svoje novinarske karijere Miroslav Zadro bio je i član Hrvatskog novinarskog društva”, objavio je HND.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI