TUŽITELJSTVO U PRIŠTINI POKRENULO ISTRAGU PROTIV BERISHAJA: Kosovski veleposlanik u Zagrebu prao novac za slovenskog premijera Goloba?

Foto: Shutterstock

Tužiteljstvo u Prištini pokrenulo je istrage zbog neprijavljivanja imovine protiv veleposlanika Kosova u Hrvatskoj Martina Berishaja, objavilo je 24 sata.

Martin Berishaj imenovan je 2021. godine za kosovskog veleposlanika u Hrvatskoj samo četiri mjeseca nakon što je dobio kosovsko državljanstvo, pored kojeg ima i crnogorsko.

Laureta Ulaj, glasnogovornica tužiteljstva u Prištini za portal Kallxo je izjavila da “mogu potvrditi da su pokrenute istrage zbog neprijavljivanja imovine za kaznena djela koja su predviđena člankom 430. Kaznenog zakona”.

Uz to, Agencija za borbu protiv korupcije u kolovozu je podnijela kaznenu prijavu protiv Martina Berishaja, doznaje 24 sata.

Podsjetimo, sumnja se da je veleposlanik Kosova u Hrvatskoj prebacio 600.000 eura privatnoj tvrtki u Crnoj Gori, a kako tvrde slovenski mediji, vlasnik je privatne tvrtke upravo Martin Berishaj.



Postepeno su podizali 600.000 eura u gotovini, za koje se sumnja da su je vratili sadašnjem premijeru Slovenije Robertu Golobu, da bi ih on anonimno uložio u talijanski fond, piše Planeta tv.

Golob je demantirao postojanje bilo kakvih računa na njegovo ime u inozemstvu.

Iz Ureda kosovskog premijera Albina Kurtija rekli su da ih zanimaju samo dokazi, a ne tvrdnje, prenosi 24 sata.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI