TUŽITELJSTVO BiH PROTIV IZRUČENJA MAMIĆA HRVATSKOJ: ‘Trebam dobiti nagradu jer sam prijavio korumpirane suce koji su me reketarili’

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sud BiH u Sarajevu danas je odlučivao o tome postoje li pretpostavke da se Republici Hrvatskoj izruči Zdravko Mamić.

Kako javlja Dnevni avaz, tužitelj Oleg Čavka usprotivio se izručenju Hrvatskoj jer za to nisu ispunjene pravne pretpostavke.

Čavka je kazao da zamolnica Hrvatske pravno formalno zadovoljava standardne, ali da se djela za koja se Mamić tereti u BiH drugačije tretiraju.

Radi se o primanju i davanju mita za što se u BiH može osloboditi ako počinitelj tog kaznenog djela to prijavi. S druge strane, prema zakonu je potrebno da je za kazneno djelo zapriječena kazna od najmanje godinu da bi došlo do izručenja.

Zdravko Mamić se također obratio sucu Mirsadu Striki te naveo da mu je sve politički montirano jer je prijavio suce za korupciju.



“Trebam dobiti nagradu jer sam prijavio korumpirane suce koji su me reketarili, a ne da traže moje izručenje”, kazao mu je Mamić.

Mamić je ranije novinarima pri ulasku na ročište poručio:

“Ne očekujem ništa, nisam ja paket da me se izručuje”, rekao je u prolazu Zdravko Mamić koji je na ročište došao u pratnji odvjetnika.

Podsjetimo, Ministarstvo pravosuđa u Zagrebu uputilo je Ministarstvu pravde BiH novi zahtjev za izručenje Mamića nakon što je Županijski sud u Zagrebu njemu i njegovu bratu Zoranu odredio pritvor u sklopu istrage zbog sumnji da je sucima Županijskog suda u Osijeku davao mito kako bi ga oslobodili optužnice za izvlačenje novaca iz “Dinama”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI