TURSKA I PRIJE BILA NESRETNA ZA ‘ŠKALJARCA’ VUKOTIĆA: Prije četiri godine u društvu partnerice uhićen u ljetovalištu Antaliji

Screenshot/Twitter

Jovan Vukotić, prvi čovjek škaljarskog klana, koji je prema neslužbenim informacijama u četvrtak ubijen pred suprugom i kćerkom u Istanbulu, već je bio uhićivan u toj državi dok je bio u društvu partnerice s kojom je krenuo na odmor, objavila je Nova.rs.

Po svemu sudeći, najopasnijem ‘škaljarcu’ koji je godinama uspijevao izbjeći policijski radar i suparnički nišan, upravo je ta zemlja došla glave jer ga je u njoj stigao metak.

U rujnu 2018. godine Jovica Vukotić je uhićen u turskom ljetovalištu Antalija u društvu svoje partnerice. U to vrijeme, za Vukotićem su tragale i Srbija i Crna Gora, dvije države čija je državljanstva imao, ali i Grčka u kojoj je bio osumnjičen za krijumčarenje oko 140 kilograma kokaina. Usporedo sa njima, Vukotića su tražili i suparnici iz kavačkog klana s kojima škaljarska grupa godinama ratuje.

Policija je tada kod Vukotića pronašla putovnicu na ime Georgije Andonov, koji je, kako je kasnije utvrđeno, koristio nekoliko mjeseci tijekom 2018. godine u zračnim lukama u Barceloni, Varšavi, Antaliji, Istanbulu i u Ukrajini. Vukotić je odmah zatim protjeran u Srbiju, gdje je optužen zbog korištenja lažnih putovnica, piše Nova.rs.

Zbog čega je izbor turskih pravosudnih organa bio da Vukotića izruče najprije Srbiji, a ne Crnoj Gori, pitanje je na koje ni danas javnost nema jasan odgovor, premda su pojedini režimski mediji, dok su vodili jednu od kampanja protiv nekadašnje državne tajnice Dijane Hrkalović, taj slučaj pompozno nazvali ‘operacija Ankara’ aludirajući da je izručenje bilo izvedeno po njenoj zapovijedi.



S tim u vezi, interesantan je i podatak da se Vukotić, dok je u Srbiji boravio u ekstradicijskom pritvoru, našao na meti napadača koji su navodno htjeli da ga otruju, ali su kasnije osuđeni za druga, lakša krivična djela.

Po dolasku u Srbiju, protiv Vukotića se zbog falsificiranja dokumenata sudilo pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu, a na suđenju je priznao da je imao makedonsku putovnicu, navodeći da ga je dobio ‘u specijalne svrhe’, jer je mu je sigurnost bila ugrožena, piše Nova.rs.

Vukotić je sumnjao da je postupak koji se protiv njega vodi posljedica medijske kampanje koju vodi “jedna kriminalna grupa koja preko njega želi da stavi u zapećak sva krivična djela koja je izvršila u Srbiji i Crnoj Gori”.

Za njim je bila raspisana plava potjernica koja je podrazumijevala zaustavljanje na graničnim prijelazima, a na osnovu koje je crnogorska policija dobivala informacije o njegovom kretanju, zbog čega je koristio lažnu putovnicu.

“Od strane njih prodavane su informacije o mom kretanju i to kriminalnim grupama, zbog čega mogu kazati da sam jedanput čak izbjegao smrt, a u svakom slučaju mi je život bio u opasnosti”, kazao je Vukotić.

Međutim, to nije bio jedini put da je izravno optuživao prljave policajce za suradnju sa kriminalnim grupama s kojima je Vukotić u ratu. Okolnosti pod kojima se dogodilo ubojstvo jednog od najopasnijih kriminalaca s ovih prostora nisu u ovom trenutku u potpunosti jasne javnosti.

Naime, informacija da je  Vukotić ubijen potvrđena je iz više različitih izvora. Međutim, prema informacijama jednih, Vukotić je izrešetan dok je bio na motoru, a prema podacima drugih, dok se nalazio u automobilu sa suprugom i kćerkom, piše Nova rs.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI