TUĐMANOV SIN POTPISAO REFERENDUMSKU INICIJATIVU? ‘I otac bi raspisao referendum o tako značajnom monetarnom i političkom pitanju’

screenshot

Sin prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, Stjepan Tuđman, navodno je potpisao referendumsku inicijativu kojom se kuna kao standardna valuta unosi u Ustav, čime za promijenu valute, poput uvođenja eura, postaje potrebno ponovno raspisati referendum.

O potpisu je priopćio saborski zastupnik i umirovljeni general Željko Sačić, objavivši sliku na Facebooku.

“I sin prvog hrvatskog predsjednika Tuđmana, gospodin Stjepan Tuđman je dao svoj potpis ZA provođenje ovog Referenduma.

A prilikom davanja potpisa za zaštitu hrvatske Kune izjavio je, kako je uvjeren da bi predsjednik Tuđman i sam inicirao raspisivanje referenduma o tako značajnom političkom i monetarnom pitanju, jer je to od strateške važnosti za budućnost hrvatskog naroda, za naš monetarni suverenitet, pa se slijedom toga i hrvatski narod treba pitati i biti uključen u donošenje ove sudbinski važne strateške odluke za nasu budućnost”, napisao je Sačić na Facebooku.



“Zaštitimo hrvatsku kunu” referendumska je inicijativa koju su pokrenuli Hrvatski suverenisti, a do sada su, u prvih pet dana skupili ukupno 157 tisuća potpisa.

Kako bi inicijativa uspjela i referendum potpisan potrebno im je ukupno 360 tisuća potpisa, a preostalo je još 10 dana. Ako nastave ovim tempom, skupit će i više nego dovoljno.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI